L’àrea de literatura i el llibre compta amb un pressupost total de 225.000 euros

Després de gairebé una dècada de convocatòries ininterrompudes donant suport a centenars de professionals espanyols de la cultura, el programa PICE s’ha consolidat com una eina estratègica per a Acció Cultural Espanyola.

A través d’ell, impulsa i facilita la presència internacional del sector cultural espanyol, prioritzant les propostes emergents i aquelles que reflecteixen la pluralitat i riquesa cultural d’Espanya. El programa ofereix dues línies de suport que es complementen entre si:

  1. PICE visitants. Facilita, assumint part dels costos que les entitats culturals espanyoles actuïn com amfitriones de professionals internacionals que vénen a Espanya per conèixer de primera mà el sector cultural i creatiu. Aquest coneixement per part de selectors estrangers potencia la presència dels creadors espanyols en projectes a l’estranger.
  2. PICE mobilitat. Facilita que les entitats culturals estrangeres convidin a professionals espanyols a participar en els seus programes i projectes. Quan un selector internacional té interès a incorporar la participació d’un professional espanyol en un projecte, compta amb el suport del PICE per assumir part dels costos d’aquesta invitació.

Els projectes seleccionats podran comptar amb ajudes econòmiques en gairebé tots els aspectes organitzatius, des dels desplaçaments o viatges a la producció d’obra o publicació de catàleg. Per a la literatura i el llibre han destinat fins a 225.000 euros que seran atorgats al llarg de l’any amb la possibilitat de sol·licitar fins a 15.000 euros per projecte.

En 2021 aquestes dues línies de suport es mantenen, però han estat millorades per oferir un programa encara més transparent, objectiu i eficient. Les primeres millores s’han incorporat a la convocatòria del PICE mobilitat 2021. La seva nova convocatòria incorpora aquestes novetats:

  • Sense restriccions de dates per presentar la teva sol·licitud: s’obre el calendari perquè puguis presentar la teva sol·licitud quan vulguis, no en un període delimitat. A partir d’ara, les convocatòries generals són obertes i contínues, amb resolucions trimestrals. Això permet a Acció Cultural Espanyola incorporar, si es consideren necessàries, noves convocatòries específiques per a una àrea de creació, un territori o línies d’actuació determinades.
  • Bases a mida de cada convocatòria: a més de les bases marc generals de el programa, es publiquen altres específiques per a cada convocatòria. D’aquesta manera, s’adeqüen els seus requisits a les característiques pròpies de cadascuna, mantenint la coherència amb els requisits establerts a la general.
  • Millora del procés de selecció: s’han redefinit els objectius i accions de l’estratègia PICE. Igualment, Acció Cultural ha perfeccionat els seus barems al fixar criteris de puntuació i indicadors de mesura que li permeten avaluar millor el procés de selecció.
  • Ampliació de el suport a nous tipus de projectes: es continua col·laborant amb projectes presencials però es comencen a donar suport a activitats semipresencials i online.
  • Augment de les partides de despesa que poden comptar amb el suport d’Acció Cultural Espanyola: s’amplia el catàleg de despeses incorporant noves categories vinculades expressament a la celebració d’esdeveniments virtuals o semipresencials.
  • Increment dels límits pressupostaris: s’incorporen nous límits econòmics per àrees temàtiques, entitat i participant o col·lectiu artístic per tal de adequar-se més a les necessitats reals dels sol·licitants.

Més informació: