Article publicat al CCMA.cat el 20 de gener de 2020. Fes clic per veure l’article original

L’autora, de 39 anys, ja va ser finalista fa tres anys amb “Joyce i les gallines”

Anna BallbonaL’escriptora i periodista Anna Ballbona ha guanyat el cinquè Premi Llibres Anagrama de Novel·la per l’obra “No soc aquí”. El llibre narra la vida d’una família que no fa gaire vivia a la perifèria rural de Barcelona, un tipus de vida arrasat pel teixit urbà que la novel·lista retrata en les seves pàgines.

L’obra té com a protagonista una dona, la Mila, que neix en un barri apartat prop d’un polígon industrial i és filla de pagesos que ara treballen en una cadena de muntatge. Marcada pels orígens, la Mila busca i troba la seva veu i el seu lloc al món en el moment en què espera una criatura.

La seva segona obra

Aquesta és la segona novel·la d’Anna Ballbona, de 39 anys, i ha aconseguit guanyar el Premi Llibres Anagrama tres anys després d’haver quedat finalista per “Joyce i les gallines”. L’autora ha estat inclosa en diverses antologies de poesia i col·labora en espais de diferents mitjans, entre els quals “Ciutat Maragda”, de Catalunya Ràdio.

L’any passat el premi se’l va endur “Canto jo i la muntanya balla”, d’Irene Solà, que va per la tercera edició i es va convertir en un dels fenòmens literaris de la temporada.

El jurat del premi, dotat amb 6.000 euros, ha estat integrat per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Jordi Puntí i les editores Isabel Obiols i Silvia Sesé, que van haver d’examinar els 28 originals presentats al guardó.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí