“Anna Ballbona guanya el Premi Llibres Anagrama de Novel·la per “No soc aquí”, CCMA

Article publicat al CCMA.cat el 20 de gener de 2020. Fes clic per veure l’article original

L’autora, de 39 anys, ja va ser finalista fa tres anys amb “Joyce i les gallines”

Anna BallbonaL’escriptora i periodista Anna Ballbona ha guanyat el cinquè Premi Llibres Anagrama de Novel·la per l’obra “No soc aquí”. El llibre narra la vida d’una família que no fa gaire vivia a la perifèria rural de Barcelona, un tipus de vida arrasat pel teixit urbà que la novel·lista retrata en les seves pàgines.

L’obra té com a protagonista una dona, la Mila, que neix en un barri apartat prop d’un polígon industrial i és filla de pagesos que ara treballen en una cadena de muntatge. Marcada pels orígens, la Mila busca i troba la seva veu i el seu lloc al món en el moment en què espera una criatura.

La seva segona obra

Aquesta és la segona novel·la d’Anna Ballbona, de 39 anys, i ha aconseguit guanyar el Premi Llibres Anagrama tres anys després d’haver quedat finalista per “Joyce i les gallines”. L’autora ha estat inclosa en diverses antologies de poesia i col·labora en espais de diferents mitjans, entre els quals “Ciutat Maragda”, de Catalunya Ràdio.

L’any passat el premi se’l va endur “Canto jo i la muntanya balla”, d’Irene Solà, que va per la tercera edició i es va convertir en un dels fenòmens literaris de la temporada.

El jurat del premi, dotat amb 6.000 euros, ha estat integrat per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Jordi Puntí i les editores Isabel Obiols i Silvia Sesé, que van haver d’examinar els 28 originals presentats al guardó.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí

2020-01-21T09:55:15+00:00 12 gener, 2020|Categories: És notícia|Tags: , , , , |
2020-01-21T09:55:15+00:00 12 gener, 2020|Categories: És notícia|Tags: , , , , |