Article del TimeOut publicat el 27 d’octubre de 2022. Fes clic per veure l’article original

Torna una nova edició del festival més fantàstic de la ciutat amb tallers, xerrades i grans noms com David Mitchell o Annabel F. Steadman

El món fantàstic trepitja carrer del 2 al 6 de novembre, i li hem demanat al comissari del Festival 42, Ricard Ruiz, que ens destaqui tres propostes: la més diferent, la més emocionant i el convidat que més ens sorprendrà. Quan ha acabat, ha dit: “I ara, a veure com fas encabir tot això en un text curtet”. I és que aquest any no només hi haurà taules rodones i convidats de luxe –David Mitchell, Alejandro Jodorowsky, Annabel F. Steadman–, sinó també tallers –des de body painting a aprendre com llegir Cortázar– i exposicions. I canvi climàtic. I salut mental. Sobretot aquesta última. “Quan pensem en gèneres fantàstics no els associem amb temes realistes, però aquest any vindran autors que també són psicòlegs que han parlat en les seves obres sobre perdre la raó i la bogeria”.

El més diferent

Un combat d’il·lustradors en directe. Els diran què han de dibuixar i de dos en dos competiran amb música de fons. Hi participaran Albert Monteys, Diana Franco i Marta Maldonado, entre d’altres.

La cosa que més ens emocionarà

L’espectacle de cloenda. Començarà com una taula rodona, però “hi haurà música i dramatúrgia, i ho dedicarem al teatre. Serà brutal”, exclama.

Les convidades que més ens sorprendran

Us esperàveu un nom conegut? Potser no és el cas, però són “transgressores, feministes i activistes LGBTI+ amb un discurs molt potent”. Parlaran de la maternitat monstruosa, de fades mecàniques i de sirenes creades genèticament. Els noms: Cat Rambo, Lauren Beukes, Rachel Yoder i Catherine Dufour. Potser no n’havíeu sentit a parlar, però ben segur que sortireu parlant del que han fet.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí