LIBER LIBER 2015 s’ha celebrat a IFEMA del 7 al 9 d’octubre amb un balanç comercial positiu, amb 9.800 visitants de més de 60 països que confirmen LIBER com la principal plataforma de negoci del sector del llibre dedicada a l’edició en llengua castellana i una de les més importants trobades internacionals. 407 empreses han mostrat les seves principals novetats i ha destacat la bona acollida de la nova Zona de l’Autor, creada com a resposta a les necessitats sorgides amb la creixent consolidació de l’auto-publicació.

Cal destacar també el programa d’activitats paral·leles de caràcter professional i cultural que ha ofert l’oportu­nitat d’intercanviar idees i experiències sobre temes de màxima actualitat. A més, en aquesta ocasió, la fira s’ha estès a la ciutat i ha ofert al públic LIBERATURA, una cita entre autors i lectors per a debatre, gaudir i pensar sobre una passió comú: la lectura i els llibres.

El dia 8 d’octubre es van lliurar els Premis LIBER, atorgats per la FGEE, en una cerimònia presidida pel Ministre d’Educació, Cultura i Esports a la Real Casa de Correos de Madrid. Els guardonats han estat:

  • Manuel Borràs (director i co-fundador de PRE-TEXTOS), Homenatge LIBER
  • Arturo Pérez Reverte, autor hispanoamericà més destacat
  • Mortadelo y Filemón, millor adaptació audiovisual d’una obra literària
  • Grupo Atresmedia, premi al foment de la lectura en els mitjans de comunicació
  • Llibreria Laie (Barcelona), Premi Boixareu Ginesta al Llibreter de l’Any
  • Biblioteca Municipal Arroyo de la Miel de Benalmádena (Màlaga), premi a la millor iniciativa de foment de la lectura en biblioteques obertes al públic