Article publicat a VilaWeb el 2 de juny de 2022. Fes clic per veure l’article original

El 21 de juny es farà l’assemblea per a renovar els càrrecs de l’entitat

Àngels Gregori ha anunciat que deixa la presidència del PEN Català. Ara fa quatre anys que Gregori va accedir a la presidència de l’entitat i, segons que ha dit a VilaWeb, fins fa pocs dies tenia la intenció de presentar-se a la reelecció per a un nou mandat. Amb tot, després d’un procés de reflexió ha decidit de deixar-ho. “El Pen ara està en un bon moment, té més socis que mai, ens acaben de donar un premi nacional i té un equip directiu molt cohesionat, per tant, és un bon moment per deixar-ho”, ha dit.

Entre avui i demà es faran públics els noms de les persones que opten a les vocalies, mentre que l’editora i escriptora Laura Huerga en serà la següent presidenta, essent l’única candidata al càrrec. “És una persona jove, valenta i reconeguda, que té clars quins són tots els principis del Pen i que ho farà molt bé”, ha dit Gregori, que ha recordat que les associacions són un lloc de pas. “Jo en vaig ser presidenta amb trenta-tres anys, ara en tinc trenta-set i m’he de plantejar el futur laboral”, ha explicat Gregori que, recentment va ser elegida membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i és presidenta de la fundació Francisco Brines.

Gregori ha anunciat la sortida de l’entitat a través d’una piulada a Twitter, on assenyala que ha estat un honor ocupar aquest càrrec i que està molt agraïda i contenta perquè queda en bones mans. “Saber-se’n anar és complicat, i la decisió no ha estat gens fàcil”, assenyala la fins ara presidenta de l’entitat, que hi continuarà vinculada.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí