Us relacionem les darreres publicacions rebudes al Gremi d’Editors de Catalunya, i que hem digitalitzat perquè les pugueu consultar online. Cliqueu sobre el títol de cadascuna per accedir a la publicació en qüestió, allotjada al nostre compte d’Issuu.

Si voleu accedir al canal d’Issuu, trobareu l’enllaç al final de l’article.

Mapa de libreríasObservatorio de la Librería 2016: Presentació-resum dels informes publicats per CEGAL i el Gremio de Libreros de Madrid, amb la col·laboració del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Els informes són: «Mapa de Librerías en España», «Barómetro de Ventas de las Librerías en España» i «Sistema de Indicadores Económicos y de Gestión de las Librerías en España».

Mapa de Librerías en España 2016: En aquest informe queden excloses les grans superfícies, les cadenes de llibreries amb més de 50 treballadors, les de venda exclusivament online i les de segona mà o de vell. L’estudi distingeix entre llibreria especialitzada, general especialitzada, general de fons i general de proximitat. Les matèries de més venda són Infantil i Juvenil (quasi el 20%), Llengua i Literatura (11,2%), Ciències Socials (11%) i Còmic (10,4%).

Barómetro de Ventas de las Librerías en España 2016: Aquest informe reflexa un increment respecte de les vendes de l’any 2015 però no arriba a les bones xifres de l’any 2012.

Sistema de Indicadores Económicos y de Gestión de las Librerías en España 2016: Aquest estudi tracta d’examinar característiques i eines tecnològiques: superfície de la llibreria i el magatzem, estocs, taxa de devolució, exportació i importació, i els sistemes tecnològics més utilitzats, que és SINLI i com a font d’informació: ISBN, CEGAL en Red i DILVE.

Anuari d’Estadístiques Culturals 2017: Informe anual publicat pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (apartat Llibres).

Informe sobre el sector editorial a Itàlia 2017: Publicat per l’Associazione Italiana Editori i EdiSer.

El mercado editorial en Alemania 2017: Estudi de l’ICEX de 56 pàgines realitzat per Teresa Tejado Rüland sota la supervisió de l’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Düsseldorf.

Butlletí de novetats de la Biblioteca Central: Número 254 (octubre 2017). Publicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: