Article de la Núria Juanico publicat al Diari Ara el 3 de febrer de 2022. Fes clic per veure l’article original

Era cofundador de l’Editorial Gregal i havia fet l’edició de la primera part de les obres completes d’Eugeni d’Ors

L’escriptor, editor, historiador i filòleg Jordi Albertí Oriol ha mort aquest dijous als 71 anys. Nascut a Cassà de la Selva el 1950, durant més de 25 anys va viure a Barcelona i va estar al capdavant de la llibreria i jogueteria Els Tres Tombs, situada al barri de Gràcia.

Com a filòleg va publicar nombrosos treballs de recerca literària a la Revista de Catalunya i es va encarregar de l’edició de la primera part de les obres completes d’Eugeni d’Ors, publicades a l’editorial Quaderns Crema, els anys 1998, 2001 i 2003.

Editorial Gregal

El 2011, juntament amb Isabel Sanagustín, Albertí va fundar l’Editorial Gregal. Sota aquest segell van impulsar obres de narrativa, assaig i monografies d’història contemporània i van editar autors com Isidre Grau, Isabel-Clara Simó, Francesc Puigpelat i Xavier Serrahima.

Durant vuit anys van organitzar el Premi Gregal de novel·la, que va guardonar obres com Mals hàbits, d’Esther Blanco; Sota les llambordes, la platja, de Núria Borrut, i Les costures de l’anell, d’Oriol Ràfols.

L’Editorial Gregal va tancar el 2020 per problemes econòmics i pel precari estat de salut d’Albertí.

Trajectòria

Al llarg de la seva trajectòria, Jordi Albertí va publicar obres de poesia, com el recull Sense àncora: pels vials de la mirada conca (Cercle de les Arts i de les Lletres, 1998), i de narrativa, com Orquídies blanques a Central Park (Gregal, 2011).

Si vols llegir l’article sencer clica aquí