• Es presentaran en format pitch les deu obres literàries seleccionades per un comitè d’experts pel seu potencial per adaptar-se a les diferents pantalles.

  • Durant la jornada se celebrarà la taula rodona “Adaptacions literàries amb protagonisme femení” en què participaran tres reconegudes professionals del sector editorial i audiovisual.

  • La quarta edició tindrà lloc el proper 8 d’abril, les inscripcions per assistir virtualment ja estan obertes a www.rodandopaginas.com

  • L’esdeveniment està organitzat per AMA i FGEE amb el suport de la Comunitat de Madrid, CEDRO i DAMA.

Rodando Páginas, del libro a las pantallas” celebrarà la seva quarta edició el proper 8 d’abril. La finalitat d’aquesta cita anual imprescindible i de referència és crear sinergies entre el sector audiovisual i l’editorial fomentant la possibilitat d’adaptació de les obres literàries a les diferents pantalles.

A la presentació institucional que es podrà seguir virtualment acudiran: Mario Madueño, president de AMA (Asociación Madrileña Audiovisual); Patrici Tixis, President de FGEE (Federación de Gremios de Editores de España); Ruperto Merino, Subdirector General de Programació Cultural de la Comunitat de Madrid; Daniel Fernández, President de CEDRO; i Borja Cobeaga, President de DAMA.

En aquest esdeveniment anual, la celebració serà en format híbrid sempre que l’emergència sanitària ho permeti, les escriptores, escriptors, editors i agents literaris presentaran aquests 10 llibres seleccionats. Es farà davant d’un públic compost per productors audiovisuals, televisions, distribuïdores, agències de vendes internacionals i plataformes interessats en nous continguts i idees per als seus projectes. També servirà de punt de connexió perquè els representants de les deu obres seleccionades es reuneixin amb productors i televisions.

Actualment s’ha confirmat la presència de diferents televisions com Telecinco Cinema, Atresmedia o TVE; plataformes com Movistar + o HBO; i productores com Morena Films, Secuoya Studios, Unça, Buendía Estudis, Boomerang TV o ViacomCBS International Studios; i distribuïdores com Tripictures.

A més, se celebrarà la taula rodona “Adaptacions literàries amb protagonisme femení” moderat per la periodista Eva Creu. Hi participaran la guionista Ángela Armero; la productora Mariela Besuievsky (Tornasol Mitjana); i Anna Soler-Pont, directora de Pontas Literary & Film Agency.

Les inscripcions per assistir virtualment a l’esdeveniment i agendar reunions amb els titulars dels drets d’adaptació dels 10 llibres seleccionats, ja estan disponibles en aquest enllaç.

Rodando Páginas està organitzat per la Asociación Madrileña Audiovisual (AMA) i la Federación de Gremios de Editores de Españas (FGEE). A més, compta amb el suport de la Comunitat de Madrid. En aquesta quarta edició s’han unit CEDRO i DAMA.

Deu obres seleccionades

Entre les 157 obres presentades, una xifra que dobla a l’anterior edició, s’han seleccionat un total de deu. Pertanyen a gèneres tan diversos com: còmic, infantil, thriller, terror, policíac, predominant la comèdia, històric i drama, i estan escrites per set autores i cinc autors:

15 de David Muñoz i Andrés G. Leiva (Astiberri, 2021), Colección Felipe y sus amigos de Gracia Iglesias i Sara Sánchez (Ediciones Jaguar, 2016), Gordo de feria de Esther García Llovet (Editorial Anagrama, 2021), La mujer sin nombre de Vanessa Montfort (Agencia Literaria Antonia Kerrigan, 2020), La pella de José Ángel Mañas (Alt Autores editorial, 2018), Las guerras correctas de Gabriel Ochoa (Autor Exprés, Fundación SGAE, 2015), Las niñas prodigio de Sabina Urraca (Fulgencio Pimentel, 2016), Malasangre de Michelle Roche Rodríguez (Agencia Literaria Dos Passos, 2020), Telefónica de Ilsa Barea-Kulcsar (Agencia Literaria Carmen Balcells), i Vivan los hombres cabales de Guillermo Alonso (Editorial niños gratis, 2019).

Aquestes deu obres han estat seleccionades per un comitè d’experts compost pels següents professionals: Cassandra Macías i Marina Maesso, guionistes i analistes de guió a HBO Europa; Concepción Cascajosa, professora de Comunicació Audiovisual a la UC3M; Diego Rodríguez, director de Festival Marges; Guadalupe Balaguer, productora; i David Martín dels Santos, cineasta.

Casos d’èxit d’altres edicions

Fins a la data s’han tancat en passades edicions sis acords d’opció per a la seva adaptació: Tea Rooms, mujeres obreras Luisa Carnets; Lamia de Rayco Pulido, Premi Nacional de Còmic, Una madre de Alejandro Palomas; Superpatata, còmic infantil d’Artur Laperla; i Feliz final de Isaac Rosa. La sisena obra es podrà fer pública pròximament. Els projectes audiovisuals en què ja s’està treballant, basats en aquestes adaptacions, abasten diversos formats: des de sèries de televisió fins llargmetratges cinematogràfics; a més de diferents gèneres: des de ficció fins animació.

Sobre “Rodando Páginas, del libro a las pantallas”

La iniciativa va néixer el 2018 amb la finalitat d’estimular la creació audiovisual i cinematogràfica a través de l’adaptació d’obres literàries. Una trobada anual on fomentar la sinergia natural entre les indústries audiovisual i editorial. Un espai on promocionar que els contes, els còmics, les novel·les, i molts més gèneres de llibres tinguin la possibilitat d’adaptar-se el llenguatge audiovisual i dur-se a les diferents pantalles.

En definitiva, “Rodando Páginas, del libro a las pantallas” es concep com la cita anual on els editors i agents literaris que busquin noves vies d’explotació i ingressos per a les seves obres puguin trobar-se amb aquells productors audiovisuals, televisions o plataformes a la recerca de nous continguts i idees per als seus projectes.

Més informació: