LibreríasDeCalidadEl Gremi d’Editors de Catalunya ofereix tots els dimecres, la llista setmanal dels llibres més venuts a Catalunya, a través de la seva pàgina web (gremieditors.cat), i de forma oberta a tothom.

És una llista de vendes àmplia i fiable, elaborada per LibriData, plataforma que diàriament enregistra informàticament les vendes a més de 150 llibreries de tot Catalunya.

L’informe consta de 6 categories, informant dels llibres més venuts en català i en castellà, en els àmbits de ficció i no ficció, i en categoria infantil i juvenil.

Consulta lliure al web del Gremi

Accedir als informes és ben senzill per a tothom: des d’editors fins a mitjans de comunicació, escriptors, llibreries o qualsevol persona vinculada o interessada en el sector pot accedir lliurement als informes setmanals. El Gremi els publica cada dimecres, en format pdf, a una pàgina del seu web (cliqueu aquí). En aquesta pàgina es van recopilant els informes de totes les setmanes, ordenats per ordre cronològic, de manera que es puguin consultar diversos informes i fer anàlisis comparatives.

L’accés a la pàgina és públic, i es pot fer des de l’apartat “El sector” del menú principal, que ja conté la pàgina “Els llibres més venuts de la setmana”, o des del banner situat a la barra lateral a la dreta, visible des de qualsevol lloc del web, i situat sota la caixa de Twitter.

 

Què és LibriData?

Libridata_webLa plataforma LibriData és una eina informàtica, creada per iniciativa de la Cambra del Llibre de Catalunya amb l’objectiu de dotar a tota la cadena de valor del llibre (impressors, editors, distribuïdors i llibreters) d’una eina amb una àmplia graella d’informació sobre la disponibilitat, la venda i el comportament dels fons editorials al mercat.

 

Actualment, LibriData compta amb un panel de 154 punts de venda de llibres a Catalunya, entre llibreries i grans superfícies.

 

Infomació relacionada: