La iniciativa té com a objectiu principal estimular els hàbits de lectura dels petits lectors

 Participen en la campanya 357 llibreries de tot el territori català, on els nens i nenes podran bescanviar el seu val per un llibre

Fas-6-anys-tria-llibreLa campanya Fas 6 anys. Tria un llibre, que aquest 2020 arriba a la seva cinquena edició, s’allargarà enguany entre el 15 d’octubre i el 30 de novembre. La campanya, una iniciativa del Gremi de Llibreters que compta amb el suport del Departament de Cultura a través de l’ICEC, forma part de les mesures incloses en el Pla Nacional de Lectura del Govern de la Generalitat.

Fas 6 anys. Tria un llibre vol estimular la creació d’hàbits de lectura entre els infants de 6 anys i té com a principal objectiu que els nens i les nenes descobreixin les llibreries amb un acompanyant adult i que aprenguin a donar valor als llibres.

Els 76.006 nenes i nens que aquest any 2020 facin, o hagin fet, 6 anys rebran a casa una targeta que els convidarà a anar a la llibreria més propera. Allà podran bescanviar la targeta, que té un valor de 13 euros, pel llibre infantil que més els agradi, sempre amb l’assessorament del llibreter o llibretera i d’acord amb els seus gusts personals. En cas que l’import del llibre triat  sigui superior al valor de la targeta, la persona que acompanyi l’infant haurà d’abonar la diferència de preu.

La campanya no s’adreça només als infants de totes les comarques catalanes, sinó que també dona cobertura als infants inscrits al Registre de catalans i catalanes a l’exterior. Gràcies a l’acord amb el Departament d’Acció Exterior, Relacions Exteriors i Transparència, aquests nens i nenes podran bescanviar la targeta amb el codi de barres personalitzat a la plataforma on-line Libelista.cat i escollir el seu llibre, que se’ls enviarà al domicili.

En aquesta nova edició de Fas 6 anys. Tria un llibre, a més, s’ha renovat l’acord amb l’ONCE per tal d’adaptar la targeta al sistema braille de lectura i escriptura tàctil, de manera que els infants amb discapacitat visual també puguin adquirir el seu llibre. A més, l’ICEC intentarà adaptar tots els materials de difusió necessaris perquè la campanya arribi a tots els col·lectius amb discapacitat i, més concretament, als infants amb discapacitat visual.

A més del suport del Departament de Cultura, Fas 6 anys. Tria un llibre també compta amb la col·laboració del Departament d’Educació, el Departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Exteriors i Transparència,  l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Per part del sector editorial, també col·laboren en la campanya el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Més informació: