Els propers 16,17,18 i 19 de novembre l’Ajuntament de Barcelona organitza les primeres Jornades Internacionals pels Drets Culturals – CULTUROPOLIS. Una trobada per reflexionar i debatre sobre els drets culturals, per pensar sobre el seu aterratge i per imaginar i trobar mecanismes que els garanteixin. La programació de les Jornades comptarà amb presentacions i debats en diversos formats, programació artística, un congrés acadèmic i una mostra de projectes.

La mostra de projectes consistirà en un fòrum informal que s’ofereix com a aparador de projectes locals, estatals i internacionals que treballen al voltant dels drets culturals, i específicament en la intersecció dels drets d’accés i participació en la vida cultural, la creació artística, la sostenibilitat, les diversitats, la participació i les comunitats i els entorns digitals.

D’ara i fins al 15 de juliol està oberta la convocatòria de projectes a partir de la qual se seleccionaran els projectes que estaran presents en la programació de CULTUROPOLIS.

Els projectes seleccionats tindran accés a tot el programa de les Jornades i als tallers com a participants. A més a més, disposaran d’un espai de presentació breu (Pechakucha) i un espai compartit de fira compartit amb la resta de projectes i amb les recerques que hagin estat seleccionades a través del call for paper. Es crearan també diversos espais de relació amb metodologies participatives (speed dating) i espais de reflexió dinamitzats.

CULTUROPOLIS està coorganitzat per l’Ajuntament de Barcelona i Culture Action Europe, la xarxa europea més gran d’agents culturals. Per aquest motiu serà un esdeveniment amb una marcada presència internacional.

Tota la informació aquí