XXII Saló del Manga de BarcelonaAquest dilluns 11 de juliol ha començat la venda anticipada d’entrades del Saló del Manga de Barcelona (també conegut com Ficomic) 2016, des del web de l’esdeveniment, www.ficomic.com.

El Saló, que va ser presentat la passada setmana, celebrarà la XXIIa edició, i tindrà lloc del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre de 2016, als palaus 1, 2, 4 i 5 i la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.

El Saló més gran de la història

El director del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria, va avançar els primers detalls del XXII Saló del Manga de Barcelona, “el més gran de la història“. I és que, per cinquè any consecutiu, augmentarà el seu espai expositiu fins als 70.000 metres quadrats, així com el nombre d’activitats i expositors. “El creixement del certamen en visitants, companyies participants i activitats així ho ha requerit“, va concretar Santamaría, qui va destacar també l’ampliació d’horaris i el fet que l’edició coincideixi amb un pont, “circumstància que, en altres ocasions, s’ha traduït en una bona assistència els quatre dies del certamen“.

Pel que fa a la distribució dels espais, el XXII Saló del Manga tornarà a ocupar la Plaça Univers amb el Gran Escenari. El Palau 1 albergarà la zona gastronòmica, que tindrà la rebosteria japonesa com la seva gran protagonista amb tallers i una exposició. La Planta Baixa del Palau 2 acollirà exposicions, expositors, l’espai infantil, una sala d’actes i l’espai de videojocs de Nintendo. Santamaría ha explicat que l’exposició Els orígens del manga explora els seus ancestres fa mil anys fins a arribar a Osamu Tezuka.

Zona Japón (1)Carles Santamaria va destacar també l’ampliació d’activitats de l’espai L’Esperit del Japó, dedicat a la cultura, tradicions i espiritualitat japoneses que està ubicat a la planta superior del Palau 2. Allà es trobarà l’exposició sobre la literatura japonesa, un dels eixos del certamen, a més dels tallers de japonisme, macrobiòtica, l’espai de quimono, la sala de meditació, la sala de te i una segona sala d’actes, entre altres activitats. El Palau 4 albergarà cinc tallers amb noves activitats: de manga, d’anime, de cosplay, de videojocs i de youtubers. Finalment, l’auditori del Palau 5 albergarà projeccions d’anime, així com representacions teatrals, trobades amb coneguts autors i actuacions musicals.

Creixem en espais, en activitats, en col·laboracions amb creadors i entitats, en sinergies empresarials i, sobretot, seguim creixent en il·lusió“, va expressar el director del Saló.

Per la seva banda, el Product Manager de Nintendo 3DS, Manuel Curdi va explicar l’interès de Nintendo en el XXII Saló del Manga de Barcelona tant “quantitativament com qualitativament“. La companyia prepara quatre llançaments importants de llicència, entre ells Yo-Kai Watch, un títol número u en vendes que serà el principal protagonista de l’edició, ja que té relació amb la temàtica principal, la literatura japonesa. Amb tot, va assegurar que serà el muntatge de Nintendo “més japonès que s’ha realitzat mai”.

Seguidament, la sotsdirectora de la Fundación Japón a Espanya, Keiko Ozaki, va anunciar la presència de Banana Yoshimito i Mitsuyo Kakuta, dues autores japoneses de renom. “Es tracta de dos punts de vista diferents, però que ens ajuden a aprofundir molt més en la cultura japonesa“, va explicar.

Finalment, la cònsol general en funcions del Japó a Barcelona, Akiko Sagano, va agraïr a l’organització i entitats col·laboradores la seva tasca per difondre la cultura japonesa amb el certamen. “Aquest Saló del Manga entén que la cultura pop japonesa i el manga són un magnífic vehicle per a donar a conèixer la cultura japonesa“, va dir.

Durant les properes setmanes s’anirà completant la llista d’autors convidats i la resta de la programació.

Dades d’interès:

  • Web del Saló del manga: www.ficomic.com.
  • Hashtag per a xarxes socials: #SalonMangaBCN

Material d’interès: