La Federación de Gremios de Editores de España, juntament amb el Ministerio de Cultura i Acción Cultural Española (AC/E), està treballant en la presència d’Espanya com a país invitat d’honor a la Fira de Frankfurt de l’any vinent. Un dels principals objectius del projecte és recolzar i impulsar la venda de drets i traducció editorial d’autors espanyols.

El sector editorial és part fonamental d’aquest projecte i des de la FGEE insten a la participació de les editorials per identificar les oportunitats de promoció de la literatura espanyola a l’estranger. Amb aquesta finalitat es demana informació sobre la planificació de venda de drets per a 2021-2022 i dels propers llançaments internacionals de llurs autors, especialment a Alemanya.

Cal que les editorials interessades enviïn per correu electrònic [comext@fge.es] la següent informació, en el termini més breu possible:

  • Novetats i obres disponibles per a la venda de drets en el mercat internacional (alemany, francès, anglès, italià i neerlandès)
  • Llançaments internacionals per a 2021-2022
  • Proposta d’autors destacats per a promocionar a Frankfurt i a nivell internacional (obres traduïdes a l’alemany, francès, anglès, italià o neerlandès)
  • Proposta d’editors per a possibles trobades virtuals amb editors d’Alemanya, França, Itàlia, Països Baixos i Regne Unit

Creiem necessari ampliar i consolidar la xarxa d’editors alemanys per a què incorporin en llur calendari editorial de traduccions títols espanyols en 2021-2022. A més dels editors alemanys, cal contemplar trobades amb editors d’altres mercats estratègics com França, Itàlia, Països Baixos i Regne Unit (destaca una nova generació d’editorials independents britàniques que aposten per la traducció, com Fitzcarraldo, Other Stories, etc.)

Per a consultes i enviament de la informació: comext@fge.es

Més informació: