Per primera vegada, després de més de 25 anys d’història, el Manga Barcelona s’ha celebrat a totes les llars. El certamen organitzat per FICOMIC ha abandonat la seva habitual recinte per arribar de forma online a les pantalles dels aficionats arreu de món.

La versió digital del Manga Barcelona s’ha desenvolupat al llarg de tres dies, del 30 d’octubre a l’1 de novembre, amb gairebé quaranta hores de programació en directe i sobrepassant aquesta quantitat d’hores en contingut sota demanda que s’ha pogut gaudir a través del web www.mangaondemand.es. Les xifres totals avalen l’èxit de la proposta presentada en el Manga Barcelona Limited Edition.

Més de 35.000 visites diàries al web. Una gran resposta per part dels aficionats a les 14 presentacions de novetats. Però també als 21 tallers, les 18 conferències, a la dotzena de masterclass ofertes en directe per l’Escola Joso, 11 pel·lícules, una desena de showcookings, 7 entrevistes, 6 visitants japonès, 6 concursos, 4 concerts i 3 exposicions. Per descomptat, encara que es va tractar d’un esdeveniment digital, també comptem amb els habituals expositors que van sobrepassar en aquesta ocasió als 120.

La resposta de públic ha estat espectacular. Les emissions en directe han estat molt concorregudes de públic digital, arribant a tenir més de 1.500 persones alhora el dissabte a la tarda, quintuplicant l’aforament que solen tenir les sales de presentacions de l’esdeveniment presencial.

Gaudeix dels moments més memorables en el after movie de l’esdeveniment al canal de YouTube i/o xarxes socials: https://youtu.be/ar2spn6he9s

FICOMIC ha aprofitat el Manga Barcelona Limited Edition per anunciar la creació de la Comunitat Manga Barcelona, ​​un grup per a fans incondicionals del manga, l’anime, el videojoc, el cosplay i tot el que a la cultura japonesa es refereixi. Aquells que s’inscriguin a aquesta comunitat, amb una quota anual de 20€, podran gaudir de la programació del Manga Barcelona Limited Edition de forma il·limitada, participaran en sortejos i activitats exclusives, i gaudiran d’ofertes i promocions especials.

“Volem agrair la col·laboració de totes aquelles organitzacions, entitats i persones individuals que han ajudat a nodrir de continguts aquest Manga Barcelona Limited Edition, començant pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consolat General de Japó a Barcelona, ​​la Fundació Japó, el Ministeri d’Afers Exteriors del Japó, Back-On, Shu Takada, Cinema Àsia, Menjar Japonès, Espai Daruma, Shoshinkan, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Pro Shoujo Spain, Toei Company, també a tots els autors i autores , cosplayers, ponents, i també editorials i distribuïdores que han col·laborat”.

Més informació: