L’edició 2021 de la FIL tindrà com a país convidat d’honor al Perú

L’edició especial en línia 2020 de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara va aconseguir aquest any a més de 21 milions de persones que, des de 84 països van seguir les activitats i continguts de la FIL a la seva pàgina web, canal de YouTube i xarxes socials, així com en transmissions creuades amb altres institucions, editorials i mitjans públics de Mèxic, Amèrica Llatina i Europa. En total, les 406 activitats d’aquesta edició celebrada de el 28 de novembre al 6 de desembre amb la participació de 811 ponents de 46 països van aconseguir 5.580.601 reproduccions en les diverses plataformes en les que van ser compartides.

A més de la destacada presència de dos premis Nobel de química, Aaron Ciechanover i Venki Ramakrishnan i un de la pau, Mohamed el-Baradei, es van sumar grans figures de la literatura, l’acadèmia, la divulgació científica i el pensament contemporani, com Lídia Jorge, a qui aquest any se li va concedir el Premi FIL de Literatura, Leonardo Padura, a qui es va lliurar, en companyia de Silvia Lemus la Medalla Carlos Fuentes, la conversa entre Salman Rushdie i Javier Cercas, la poeta libanesa Joumana Haddad o l’argentina Camila Sosa Villada , que va obtenir el Premi de Sor Juana Inés de la Creu, a més de Camilla Läckberg, Victòria Aveyard, Etgar Keret, Maria Negroni, Guillermo Arriaga, Kevin Barry, Pablo Simonetti, Ángeles Mastretta, Juan Villoro, Laura Restrepo, Juan José Millás, Abdellah Taia o Mariana Enríquez, entre d’altres 310 autors de 38 països.

La conversa entre dos dels més grans representants del pensament contemporani, Yuval Noah Harari i Michael Sandel; la presència de Jacques Attali, Luigi Ferrajoli, Donatella della Porta, John Keane, Laura Thomson o Maria Luisa Femenías, així com el diàleg entre l’escriptor nicaragüenc Sergio Ramírez i Carlos Alvarado, també escriptor i president de Costa Rica seran moments cimera que quedaran en l’imaginari de la fira, ja que les activitats romandran en línia al canal de YouTube de la FIL i a la pàgina web en el seu apartat Som Grans Moments.

El programa ‘La FIL també és Ciència! va comptar amb la participació, a més dels dos premis Nobel de química, d’importants figures com Antonio Lazcano, Julieta Fierro, Rosa Montero, Manuel Peimbert i Clara Grima, entre d’altres científics, autors i divulgadors de ciència. A la FIL Nens, a l’espai dedicat als nous lectors es van oferir 56 sessions de tallers en línia i nou càpsules creatives per fomentar la lectura, la creativitat i la resiliència a casa, a més d’una mostra de curtmetratges per al públic infantil. Amb els tallers en línia de FIL Nens a Casa, 600 nenes i nens de l’àrea metropolitana de Guadalajara van rebre, a casa caixes amb materials per treballar amb els talleristes. Les càpsules de FIL nens van obtenir un abast de 79,400 espectadors.

Més informació: