Cervantes

Miguel de Cervantes

Aquest 2016 estem recordant grans autors espanyols, commemorant el centenari de la seva mort o naixement. És el cas del VIIè centenari de la mort del savi mallorquí Ramon Llull , de quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes, o del centenari del naixement de Camilo José Cela.

Però també podem recordar molts altres escriptors que van contribuir a formar el nostre patrimoni literari , i que en molts casos van ser guardonats amb importants premis. Per això, la pàgina web de la Subdirección General de Promoción del Libro, la Lectura y las Letras Españolas, dependent del Ministerio de Educación, Cultura y Deportes, presenta un nou recurs que potser pot ser del vostre interès a l’hora de preparar exposicions bibliogràfiques , guies de lectura, etcètera.

En aquesta secció es troba un recull d’autors espanyols els centenaris de naixement o mort es commemoren el 2016, així com d’aquells morts fa ara cinquanta anys. Alguns noms són ben coneguts, però també es vol recordar a altres escriptors, ara menys llegits, que així mateix van contribuir a formar el patrimoni literari en les diferents llengües del nostre país. De tots ells s’ofereixen dades biobliográficos procedents de la nostra base de dades d’autors .

Podeu accedir a la secció Centenaris i aniversaris d’autors espanyols en el següent enllaç :
http://www.mecd.gob.es/cultura-mecd/areas-cultura/libro/promocion-de-las-letras/centenarios-aniversarios.html