CEDRO (associació d’autors i editors de llibres, revistes, diaris i partitures) acaba de llançar una extensió per als navegadors, que permet identificar en línia obres indexades del repertori de CEDRO, tant llibres com articles de premsa.

Aquesta iniciativa se suma a altres desenvolupades per l’entitat per aconseguir que Internet sigui un entorn més segur per a socis i clients. A través d’aquesta extensió per als navegadors (plugin), desenvolupada per CEDRO, els socis poden denunciar usos il·lícits de les seves obres que trobin a Internet, així com els usuaris poden obtenir una llicència de drets d’autor dels continguts que identifiquin.

CEDRO està treballant per ampliar el catàleg d’obres indexades al repositori digital, amb l’objectiu de potenciar aquest identificador digital.

Qualsevol autor o editor que vulgui participar en aquesta iniciativa, pot sol·licitar-ho mitjançant el seu Departament de socis.

La descàrrega i l’ús d’aquesta eina és gratuïta i es pot realitzar mitjançant les botigues virtuals dels principals navegadors: Chrome, Microsoft Edge i Mozilla, seguint les instruccions detallades a continuació:

Més informació: