El proper 18 i 19 de maig tindrà lloc la II Trobada de Biblioteques Digitals i Indústria Editorial a Xile. La segona versió d’aquesta trobada té per objectiu visibilitzar la gestió i resultats de les biblioteques digitals i l’ús de recursos tecnològics associats a la lectura, a més d’enfortir el diàleg sobre l’edició digital xilena. Els temes que es tractaran són:

· Conferència: Per què seguir llegint al segle XXI? Exposa Joaquín Rodríguez, autor de “La fúria de la Lectura”.

· Panell: Biblioteques digitals: igualtat d’oportunitats i democratització de la lectura i la informació. Exposen: Leticia Sánchez per la Biblioteca Digital Escolar, MINEDUC, Xile; Salvador Young per la Biblioteca Pública Digital, SNPC, MINCAP, Xile; i Fabiola Vergara per Biblioteques Digital, Biblioteca Nacional del Perú.

· Conferència: Pla Ceibal i la cultura digital en el context educatiu. Exposa Pau Pagès, cap de Desenvolupament de Centres Educatius del Pla Ceibal.

· Panell: Experiències digitals de la indústria editorial xilena. Exposen Rafael López, Director Editorial de Fons de Cultura Econòmica Xile; Gabriela Precht, Fundadora i Directora Editorial d’Edicions La Bonica; i Sergio Tanhuz, Director Editorial de Publicacions Generals d’Editorial SM.

La trobada estarà moderat per Daniel Benchimol, director de Proyecto451, i la transmissió de l’activitat es realitzarà a través del canal de YouTube de el Servei Nacional del Patrimoni Cultural. Per inscriure i veure el programa complet, clic aquí.