El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat!

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha iniciat l’elaboració de l’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts de 2020, que enguany volen presentar el mes de juny.

No hi ha cap dubte que l’any 2020 quedarà marcat per la crisi de la covid-19 i les repercussions socials i econòmiques que està generant. El sector de la cultura és un dels més castigats per aquesta pandèmia. La lluita contra el virus ha comportat limitacions de moviments dels ciutadans, el tancament d’activitats o restriccions d’aforaments, que han afectat molt directament el sector cultural, que per norma general està acostumat a treballar amb recursos molt limitats. D’altra banda, el confinament ha accelerat la generalització de noves formes d’accés a la cultura basades en les noves tecnologies. A hores d’ara és difícil preveure cap a on ens portaran les transformacions que s’estan implementant, però des del CoNCA estan convençuts que l’impacte d’aquesta crisi va més enllà de les pèrdues econòmiques que patim.

Per aquest motiu, com a representats d’una part d’aquest sector cultural i artístic, demanen la vostra participació en l’anàlisi que volen realitzar sobre l’afectació de la crisi al sector cultural i per definir un conjunt de mesures en l’àmbit de la política cultural que ajudin a sortir d’aquesta situació amb un sector cultural i artístic reforçat.

Amb aquest objectiu han preparat una enquesta oberta a tots els creadors, artistes i treballadors de la cultura, així com a empreses, institucions i organitzacions culturals, on interroguen sobre l’afectació personal provocada per la situació que estem vivint.

L’enquesta romandrà oberta fins el proper 12 de març!

Més informació:

  • Per a consultes i dubtes us podeu adreçar per correu electrònic a l’Àrea de Coneixement del CoNCA: estudis.conca@gencat.cat