MónLlibreUn any més, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICB) està treballant en la preparació del festival de lectura infantil i juvenil “Món Llibre” que enguany se celebrarà entre el divendres 15 i diumenge 17 d’abril, a la seu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Les editorials interessades ja poden sol·licitar la seva participació gratuïta al festival.

Què és “Món Llibre”?

Món Llibre és el festival de literatura per a nenes i nens. Presenta un cap de setmana amb múltiples activitats per acostar els més petits de casa a la lectura i altres àrees de coneixement. Aquest 2016 se’n celebra la 12a edició, que coincideix amb el 400 aniversari de la mort dels escriptors Shakespeare i Cervantes i amb el reconeixement de Barcelona com a Ciutat de la Literatura per la UNESCO.

El «Sant Jordi» per als nens i nenes proposa més de 100 activitats singulars concebudes per despertar-los o fer-los créixer el gust per la literatura. Més de 50 editorials de literatura infantil i juvenil se sumen a aquesta iniciativa que compta amb la col·laboració de les biblioteques barcelonines i els espais del CCCB i del MACBA.

L’edició d’enguany omplirà el CCCB d’espectacles, contacontes i tallers. L’Espai dels Menuts celebrarà els 30 anys del Centre de Titelles de Lleida amb l’espectacle Xim i acollirà la Biblioteca del Cel, mentre que l’Espai dels Grans estarà dedicat a nens i joves de 8 a 14 anys. També els adults gaudiran d’un espai i activitats pròpies, com ara els tallers d’acompanyament a la lectura o la visita a l’exposició Making Africa. Els espais exteriors del recinte els ocuparan tallers amb il·lustradors, contacontes en versió rap i representacions teatrals comMomo, Minishakespeare i Fuenteovejuna. Completen la programació una trobada amb booktubers i la projecció de contes i poemes en format audiovisual.

Com participar-hi?

La participació a “Món Llibre” és lliure i oberta a totes les editorials que hi vulguin participar. Les editorials interessades poden posar-se en contacte amb l’organització per dues vies:

  • per mail: monllibre@monllibre.cat
  • per telèfon: 679618224 (Cristina Moreta)

Més informació: