Patrici Tixis Padrosa President del Gremi d'Editors de Catalunya

Patrici Tixis Padrosa
President del Gremi d’Editors de Catalunya

La projecció de la literatura infantil i juvenil catalana a la fira de Bolonya ha estat un èxit i una mostra de com la iniciativa pública pot contribuir a obrir les portes cap a l’exterior als autors, il·lustradors i editors en un dels sectors en els que Catalunya és capdavantera a tot Espanya.

La internacionalització ha estat, tradicionalment, la gran palanca de creixement de les empreses catalanes i el sector editorial no és una excepció. La magnitud del teixit editorial de Catalunya s’ha anat construint bàsicament per la combinació de la potència dels grans grups editorials i la força emprenedora de les petites i mitjanes empreses. Aquesta fortalesa, que ha permès superar moments de crisi molt durs, ha estat unida al desenvolupament del talent creatiu que demostra la vitalitat de la nostra cultura.

Aquest dinamisme ha tingut la possibilitat d’expressar-se amb tota la seva plenitud als espais de la fira i també a la ciutat de Bolonya amb una presència de la que ens en podem sentir ben orgullosos.