L’instrument per a la promoció del llibre italià a l’estranger es presentarà el proper dijous 11 de juny

New Italian BooksEl Ministeri d’Afers Exteriors d’Itàlia presentarà el portal New Italian Books, un nou instrument digital bilingüe (italià/anglès) per a la promoció del llibre italià a l’estranger. Serà el dijous 11 de juny a les 11:30 hores, en streaming mitjançant la pàgina de Facebook de l’Institut de l’Enciclopèdia Italiana Treccani.

Al costat del director general per a la promoció del “Sistema Paese”, ambaixador Lorenzo Angeloni en la presentació intervindran Massimo Bray, director de l’Institut de l’Enciclopèdia Italiana Treccani, Romà Montroni, president del Centre per al Llibre i la Lectura Ricardo Franco Levi, president de l’Associació Italiana Editors. Així mateix, està previst que la viceministra italiana d’Exteriors, Marina Sereni pronunciï les paraules de benvinguda.

A continuació, se celebrarà un fòrum sobre la projecció internacional de la indústria editorial italiana moderat per la periodista Cristina Faloci, en què participaran l’escriptora Helena Janeczek, guanyadora de el Premi Strega 2018 i Federico Andornino, editor de Weidenfeld & Nicolson (Londres).

Concebut com un gran aparador del llibre italià a l’estranger, newitalianbooks.it està dirigit a un públic nombrós i divers: no només als professionals que participen en les fires del llibre (editors, agents literaris, il·lustradors, traductors, llibreters …) sinó també a totes aquelles persones interessades de manera activa en la cultura i la llengua italiana a l’estranger (operadors culturals, bibliotecaris, professors de filologia italiana, estudiants universitaris i alumnes d’escoles i acadèmies).

Com a plataforma d’intercanvi destinada a la venda de drets d’obres italianes al món, newitalianbooks.it es presenta ja amb més de sis-centes fitxes de novetats literàries compilades per gènere (narrativa, assaig, còmic, literatura infantil), el que confirma la important acollida i l’interès de les editorials italianes cap a la iniciativa.

El portal conté a més una secció dedicada a informar sobre els premis i ajudes del Ministeri d’Afers Exteriors italià a la traducció i un espai que reuneix notícies sobre les activitats de promoció d’autors italians al món organitzades per la xarxa diplomàtic-consular i els instituts italians de cultura.

Més informació: