El Servei de Biblioteques incrementarà el nombre de llibres digitals en català disponibles a la biblioteca digital eBiblioCAT, i per fer-ho, han habilitat un pressupost específic per aquesta fi i proposen un sistema d’adquisició a l’avançada d’usos de préstecs. Amb aquest sistema la idea és incorporar el màxim possible de títols d’un catàleg editorial concret. Aquest sistema permetrà disposar de més títols ja que es garanteix a l’editor una adquisició concreta per usos de préstecs futurs. Aquesta iniciativa no afecta la resta de models de compra a través de llicències per títols concrets com s’ha vingut fent fins ara però que no resultava rentable per a les editorials més petites o amb menys títols digitalitzats.

El funcionament és molt simple, l’editor pot presentar una proposta dels títols que voldria incorporar a eBiblioCAT, des del Servei de Biblioteques es valora quina quantitat d’usos poden comprar a l’avançada.

Les editorials que vulguin rebre més informació sobre el tema poden escriure a biblioteques@gencat.cat i els donaran els detalls de la proposta i la manera com participar-hi.

Més informació: