Article publicat a VilaWeb el 29 d’abril de 2022. Fes clic per veure l’article original

Naïm Batruni i Alba Domingo, Pol Castellanos i Eulàlia Canal, finalistes en literatura infantil i juvenil

L’instant abans de l’impacte, de Glòria de Castro (Periscopi), Ja estem morts, amor, de Xavier Aliaga (Angle), i La història de la Nostàlgia, de Natàlia Romaní (Univers) aspiren al 23è Premi Llibreter en la categoria de literatura catalana. El Gremi de Llibreters ha anunciat els finalistes d’aquesta edició. En la categoria de literatura infantil i juvenil en català, els finalistes són L’assassina de Venècia, Pol Castellanos (Estrella Polar), L’hivern del Senyor Jeroni, d’Eulàlia Canal (AnimaLlibres) i Naïm, de Naïm Batruni (Joan Rioné) i il·lustracions d’Alba Domingo (Piscina, un petit oceà). El dia 30 de juny s’anunciaran els guanyadors de cada una de les categories.

Els grans optimistes, de Rebecca Makkai traduït de Marc Rubió (Periscopi); Inquiets, de Linn Ullmann, traduït per Meritxell Salvany, (Les Hores), i Trilogia de Copenhaguen, de Tove Ditlevsen, traduït al català per Maria Rosich Andreu (L’Altra Editorial) aspiren al Premi llibreter en la categoria d’altres literatures.

En l’apartat de literatura infantil i juvenil altres literatures, els nominats són Cendra, de Jonathan Auxier amb traducció de Jordi Martín Lloret (Blackie books); Mary John, d’Ana Pessoa amb traducció de Mercè Ubach i il·lustracions de Bernardo P. Carvalho (L’altra tribu) i Tristrás, d’Iban Barrenetxea (Nòrdica)

En la categoria d’àlbum il·lustrat, aspiren al guardó Dies com aquest, d’Oriane Smith amb traducció d’Òscar Vendrell i il·lustracions Alice Gravier (Libros del Zorro Rojo); Taxi ¡mec, mec!, de Stéphane Servant amb traducció de Luisa Lucuix i il·lustracions Élisa Géhin (Barrett Editorial); i Cues de somni, de Rita Sineiro amb traducció de Pere Comellas i il·lustracions Laia Domènech (Akiara Books).

Les comissions d’avaluació de cada una de les categories del Premi Llibreter han proposat les 15 obres nominades, tres per cada categoria. Les llibreries que formen part del Gremi de Llibreters de Catalunya les votaran al llarg de tot el mes de maig. El dia 30 de juny, en conferència de premsa, es faran públics els Premi Llibreter 2022.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí