Ajuts per a la realització d’activitats de promoció exterior de la literatura catalana:

El DOGC núm. 7643 de data 20 de juny ha publicat una Resolució de l’Institut Ramon Llull per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d’activitats de promoció exterior de la literatura catalana i aranesa durant l’any 2018 (ref. BDNS 401283 – 2a convocatòria).

Dins d’aquesta línia se subvencionen els actes de promoció exterior de la literatura catalana que tinguin lloc fora del domini lingüístic, dossiers monogràfics sobre literatura a revistes culturals, traducció de fragments i elaboració de dossiers d’obres de literatura catalans per a trameses a l’estranger. Queden excloses les activitats dins l’àmbit acadèmic. (Punt 1.1 de les bases)

El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat.

El termini per presentar les sol·licituds acaba el 5 d’octubre de 2018

Enllaços d’interès:

Més informació:

Per a més informació, cliqueu aquí

Ajuts per a la publicació a l’estranger d’obres il·lustrades de literatura infantil i juvenil:

El DOGC núm. 7650 de data 26 de juny de 2018 ha publicat una Resolució de l’Institut Ramon Llull per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la publicació a l’estranger d’obres il·lustrades de literatura infantil i juvenil durant l’any 2018 (Ref. BDNS 401284 – 2a convocatòria).

Aquests ajuts tenen com a objecte regir la concessió de subvencions per al finançament de les despeses corresponent a la remuneració de l’il·lustrador/a d’obres il·lustrades de literatura infantil i juvenil (àlbums o llibres il·lustrats) de qualitat, sempre que l’obra compleixi les característiques que s’esmenten al punt 1.1 de les bases. Queden excloses les obres de còmic, novel·la gràfica i similar, així com l’autoedició.

El termini per presentar les sol·licituds acaba el 15 d’octubre de 2018

Enllaços d’interès:

Més informació:

Per a més informació, cliqueu aquí

Residència d’escriptors Art Omi – Ledig House de Nova York:

S’ha iniciat el període de presentació de sol·licituds per a participar a la residència d’escriptors Art Omi – Ledig House (Nova York, USA). El termini queda obert fins al 12 de febrer de 2018. El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat.

L’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de la Fundació Han Nefkens, ofereix la possibilitat de presentar candidatures en línia a tots aquells escriptors/es de literatura catalana que estiguin interessats en participar en el procés de preselecció. La tria final dels dos escriptors/es convidats/des anirà a càrrec de la residència Art Omi. L’IRL subvenciona l’estada i desplaçament de l’escriptor.

Les dates de l’estada serien entre els següents dos períodes:

  • Primavera: 23 de març al 1 de juny
  • Tardor: 8 de setembre al 2 de novembre

Enllaços d’interès:

Trobareu tota la informació, requisits i documentació que cal presentar en el següent enllaç:

Més informació:

Per a més informació, cliqueu aquí