El tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Collboni.

La Casa de les Lletres serà una realitat el 2019 i s’ubicarà al barri del Poblenou, a les antigues oficines de la Companyia General d’Autobusos. L’espai es crearà arran de la designació de Barcelona com a Ciutat Literària del món per la UNESCO ara fa dos anys i aglutinarà activitats de divulgació de la literatura.

Actualment ja hi ha una dotació de 300.000 € per assumir el concurs i el projecte i ens els propers anys es faran els treballs de camp de rehabilitació d’aquest edifici. Des de l’ajuntament han remarcat que aquesta espai contribuirà a potenciar el “hubb” de les indústries creatives, al voltant de Les Glòries i respon així a una demanda del sector.

Nou ‘think thank’

El Govern municipal també vol impulsar la creació del ‘think thank’ Observatori Internacional del Llibre, que també s’allotjaria a la Casa de les Lletres, amb l’objectiu que es converteixi en un espai líder en l’anàlisi i la discussió de les qüestions que afecten el sector a escala mundial, a més de generar programes de recerca que vinculin a professionals i estudiants i elaborar una agenda d’activitats pròpia.

El consistori, a través de l’Observatori, vol reforçar el Fòrum Edita de Barcelona, que promou el Gremi d’Editors de Catalunya, perquè es consolidi com un espai de debat, reflexió i proposta editorial a escala global, així com ampliar el potencial de les relacions productives entre el sector editorial i altres sectors culturals i institucionals en matèria de gestió de drets.