Article publicat a la CCMA el 10 de novembre de 2020. Fes clic per veure l’article original

La Comissió Europea acusa el gegant del comerç electrònic de monopoli i de vulnerar les regles de la competència

La Comissió Europea presenta càrrecs formals contra Amazon per monopoli i per vulnerar les regles de la competència. Acusa el gegant del comerç electrònic d’abusar de dades confidencials d’altres empreses que operen a través de la seva plataforma.

L’executiu comunitari conclou en una investigació que l’empresa fundada per Jeff Bezos analitza les dades de totes les vendes dels comerciants que fan servir la plataforma. Això els permet modelar els algoritmes en benefici propi per saber quins productes llançar al mercat i a quins preus.

Brussel·les ha informat aquest dimarts la companyia nord-americana que, segons els resultats inicials de la seva investigació, hauria vulnerat les normes de la competència de la Unió Europea.

“Amazon no pot utilitzar en benefici propi les dades sobre l’activitat d’altres venedors quan actuen com a competidor seu”, ha avisat l’eurocomissària de la Competència, Margrethe Vestager.

La comissària ha afegit: “Ens hem d’assegurar que el doble paper de plataformes com Amazon no distorsiona la competència.”

Vestager emmarca la investigació en una tendència global a afrontar el problema que suposen certes plataformes que funcionen com a “monopolis de facto” i el deslliga de les eleccions nord-americanes.

L’eurocomissària ha assegurat que Amazon té una “gran quota” del mercat virtual a Alemanya i França i, per això, l’ús de determinada informació “sensible” suposa un abús del seu poder de mercat per competir.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí