La calamarsada estronca una diada que podria haver superat la del 2019

Els nivells de participació i vendes durant la setmana de Sant Jordi han estat similars als d’abans de la pandèmia

La Cambra del Llibre de Catalunya, integrada pel Gremi de Llibreters, el Gremi d’Editors, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Distribuïdors, i el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, fa balanç positiu general d’una diada de Sant Jordi que s’ha tornat a celebrar sense restriccions. Els ciutadans han mostrat les ganes de tornar a gaudir de la festa i sortir al carrer a comprar llibres i roses després de dos anys de pandèmia. La pluja, el vent i la calamarsada en diversos indrets han impedit superar el balanç rècord de l’any anterior a la pandèmia. Les primeres estimacions de participació i vendes durant la setmana de Sant Jordi indiquen que les dades son similars a les del 2019.

Arreu de Catalunya, milers de persones han gaudit de la primera diada de Sant Jordi sense mascareta ni límits d’aforament. L’aparició sobtada de ruixats i pedregades i de fortes ventades a primera hora de la tarda ha afectat parades en diverses ciutats catalanes. En aquest sentit, la Cambra del Llibre i el Gremi i de Llibreters de Catalunya lamenten les incidències i els perjudicis que hagin ocasionat.

A Barcelona, des de bon matí, les parades de llibres situades als espais professionals s’han omplert de gom a gom. La jornada també ha començat amb molta participació i afluència a les parades de llibres a totes les ciutats de tot Catalunya.

Dia del Llibre i la Rosa 2022

Com ha passat en les últimes edicions, llibreters i llibreteres coincideixen en destacar el bon ritme de vendes al llarg de la setmana anterior, sobretot durant el divendres, en què a Barcelona i altres municipis s’han pogut instal·lar parades de venda de llibres a davant dels establiments.

La Cambra del Llibre valora positivament la implementació del nou model organitzatiu a la ciutat de Barcelona, que ha aglutinat les parades de llibres i roses en 12 espais professionals repartits en 7 districtes: Eixample, Ciutat Vella, Gràcia, Les Corts, Poble Nou, Sant Andreu i Sarrià. Els espais professionals han tingut una gran afluència de públic durant tot el dia en general. També les llibreries han rebut molts visitants als seus establiments durant la jornada aprofitant que no hi havia cap restricció pel que fa a l’aforament.

Més informació:

  • Pots descarregar la nota de premsa aquí