Aquest registre és un sistema innovador que funciona mitjançant la generació d’empremtes digitals de les obres indexades

Logo CEDROCEDRO, el Centro Español de Derechos Reprográficos anuncia un innovador registre de certificació digital d’obres per a protegir la propietat intel·lectual dels seus socis autors i editors. Aquest servei, basat en la generació d’empremtes digitals dels continguts digitals indexats pot ser utilitzat per gestionar els seus drets en processos davant l’administració, en negociacions amb plataformes tecnològiques i en qualsevol controvèrsia en matèria de propietat intel·lectual. El registre serà integrat en les pàgines web de les associacions d’autors i editors que així ho sol·licitin.

Segons Jorge Corrales, director general de CEDRO, «els autors i editors podran registrar tot tipus d’obres textuals, com llibres, articles, tesis, guions o obres de teatre, encara que no estiguin divulgades».

Aquest servei, accessible des de l’àrea privada de socis ofereix als autors i editors 03:00 funcionalitats: registre, certificació i verificació de les seves obres.

Com explica el director general de CEDRO, «aquest registre és un sistema innovador que funciona mitjançant la generació d’empremtes digitals de les obres indexades. En cap cas, la nostra entitat guarda còpies dels arxius de les obres».

Cada obra registrada disposa d’un certificat digital que, com indica Corrals «és una prova de confiança que una obra existeix en un moment determinat, el que és de gran utilitat per a autors i editors». I afegeix que «aquest certificat és una eina que pot servir per al desenvolupament de gestions administratives, com la sol·licitud de la compatibilitat de la pensió de jubilació amb els drets d’autor; en situacions de controvèrsia en matèria de propietat intel·lectual; o en negociacions amb les plataformes tecnològiques, una vegada que s’incorpori a la nostra legislació la directiva sobre drets d’autor en el mercat únic digital».

Amb aquest registre, els autors i editors també podran verificar tant la validesa del seu certificat com la possible coincidència amb les empremtes digitals d’altres obres indexades en aquest registre, el que permetrà identificar, per exemple, cites i referències, servei de gran utilitat per a els professors universitaris.