Mitjançant la plataforma Somos Grandes Momentos, la FIL exposa més de 137 hores de programació

La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, considerada la major trobada en el seu tipus en llengua espanyola i reconeguda l’any passat amb el Premi Princesa d’Astúries en Comunicació i Humanitats celebrarà aquest 2021, del 27 de novembre al 5 de desembre, la seva edició número 35. Com a part de les celebracions -i com un regal per als lectors pels 479 anys de la fundació de Guadalajara, que es compleixen el 14 de febrer-, la FIL posarà a disposició del públic, des de diumenge passat la Fonoteca FIL: un selecció d’enregistraments d’algunes xerrades, conferències i presentacions rellevants de les seves edicions des de 2004 fins a 2019. Els àudios podran escoltar-se de manera gratuïta a la plataforma Somos Grandes Momentos, albergada en la pàgina web de la fira.

Considerat com el major certamen literari en espanyol, l’esdeveniment cultural divulgarà el seu patrimoni sonor de manera gratuïta mitjançant la plataforma Somos Grandes Momentos, inaugurada l’últim any.

L’eina digital conté actualment 137 hores de programació literària, acadèmica i científica recopilades en 200 registres en vídeo de conversacions i conferències magistrals, així com 70 entrevistes amb autors i pensadors de més de 27 països. Les veus de Mario Vargas Llosa, Eufrosina Creu, Nona Fernández, Frank Miller, Graciela Iturbide, Fernando Savater, Marina Colasanti o José Emilio Pacheco -en la seva memorable lectura al Saló de la Poesia de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara en 2008- , entre moltes altres formen part dels continguts que es podran trobar a la Fonoteca FIL. L’arxiu comprèn també programes com ‘Ala FIL també és Ciència!’, ‘Mil joves amb Destinació Brasil’, ‘Saló Literari Carlos Fuentes’, ‘Gales de l’Plaer de la Lectura’, ‘Amèrica Llatina Viva’ i ‘Fil Pensament’. La passada edició de la Fira, celebrada del 28 de novembre fins al 6 de desembre de 2020 va transmetre en format virtual com a conseqüència de la crisi epidemiològica per la pandèmia.

La ciutat mexicana de Guadalajara serà la capital mundial de el llibre en 2022, categoria atorgada per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, en reconeixement als seus més de tres dècades com a seu d’aquest esdeveniment literari.

Més informació: