Notícia publicada a PublishNews el 12 de febrer de 2021. Consulteu l’article original de la notícia clicant aquí: “L’absència d’informació sobre la Fira de Londres posa en dubte l’assistència d’editors”

The Bookseller recull el malestar d’editors i agents amb la gestió de la fira

Segons informen des de The Bookseller, diversos editors afirmen que és possible que no assisteixin a la Fira del Llibre de Londres aquest any, a causa de la preocupació per la forma en què es va gestionar la cancel·lació de l’any passat i la seva nova data de 2021 al juny. No obstant això, altres membres del sector han expressat el seu suport a l’esdeveniment. La LBF d’aquest any, amb el seu nou director Andy Ventris va canviar les seves dates de el 29 de juny a l’1 de juliol a causa del coronavirus, el que va portar a moltes entitats a organitzar les seves pròpies mini fires de drets en línia a la primavera. La decisió final sobre la forma que adoptarà la fira està prevista per al proper mes.

Aquesta decisió es produeix després de la tardana cancel·lació de l’edició de l’any passat, quan moltes empreses ja s’havien retirat a causa de la pandèmia. La política de reemborsament resultant, que oferia a alguns expositors la devolució del 60% dels seus honoraris o si decidien rebutjar-la, una transferència de 100% dels seus honoraris a una reserva de el mateix paquet en l’esdeveniment d’aquest any, també va provocar crítiques.

Encara que alguns editors i agents han expressat la seva simpatia pel repte d’organitzar la trobada d’aquest any enmig d’una pandèmia i de restriccions sempre canviants, d’altres han estat més crítics amb els organitzadors.

Més informació: