Benvolguts/Benvolgudes,

Els gremis i associacions que conformem la Cambra del Llibre de Catalunya hem treballat amb l’Ajuntament de Barcelona les mesures i criteris per a celebrar el Dia del Llibre d’aquest 2023. Ens plau informar-vos que es consoliden i amplien els espais exclusius per als professionals del llibre i la flor als diversos districtes i que es manté l’opció de posar una parada davant de l’establiment, enguany, en escaure’s en diumenge, des del divendres qui així ho desitgi.

Parades davant de llibreria (a Barcelona ciutat)

Com sabeu, us vam demanar les dades per tal que l’Ajuntament de Barcelona n’actualitzés la base que alimenta la seva aplicació informàtica -DRAC- per tal d’evitar els problemes de tramitació de l’any passat.

Així doncs, caldrà que en feu la sol·licitud telemàtica mitjançant el DRAC. Sapigueu que de l’1 al 13 de març el DRAC estarà obert exclusivament a les llibreries, de manera que els espais que demaneu quedaran bloquejats i no seran hàbils per a entitats quan se’ls obri l’aplicació després del termini professional. Això evitarà problemes patits l’any passat i per tant és molt important de respectar aquest termini. El Gremi vetllarà amb cada districte que les tramitacions siguin correctes.

La llicència es descarregarà en el vostre dispositiu en el mateix moment que l’envieu, tret dels casos en què es demanin ubicacions alternatives (és a dir, no davant de la llibreria, a la cantonada propera o a més de cent metres de distància, per causes objectives com ara voreres estretes, mobiliari urbà, guals, etc.). Aquestes peticions es resoldran en els dies de termini i se n’enviarà la llicència al sol·licitant.

L’horari d’aquestes parades davant d’establiment coincidirà amb el comercial i us recordem que podeu parar-les el divendres 21, el dissabte 22 i el dia de Sant Jordi.

Parades en espais professionals

Els espais professionals són els que trobareu en la Butlleta de Sol·licitud, amb preferència d’adjudicació a aquells paradistes que siguin del districte o bé hi hagin tingut parada històricament.

  • Ciutat Vella: Plaça Reial – Pg. de Lluís Companys – Rambles: es recupera aquest espai, que guanya una zona per a professionals, amb una única llicència que tramita el Gremi de Llibreters, i validació de seguretat. Espai sense subministrament elèctric.

  • Eixample: de Gràcia i transversals – Plaça Universitat – Pg. de Sant Joan (còmic i LIJ).

  • Gràcia: Gran de Gràcia.

  • Les Corts: Diagonal (tram comprès entre Pau Romeva i Joan Güell).

  • Poble Nou:

  • Sant Andreu: Plaça d’Orfila.

  • Sarrià: Plaça de Sarrià.

Aquests espais estaran delimitats i amb marcatge de la ubicació de les parades, el número de les quals constarà en l’adjudicació que us enviarem més endavant, juntament amb un plànol.

  • Les mides de les parades seran: 6m, 12m o 24m -amb una profunditat de taula i per al personal de 3 metres. Aquestes mides s’han de respectar escrupolosament, tenint present que elements com ara tendals, no les poden sobrepassar.

  • Recordeu que la gestió de cues davant de la parada, especialment en el cas de signatures d’autors, és responsabilitat del seu titular, sigui amb personal, catenàries, etc. En el moment de l’adjudicació es tindrà en compte la ubicació més adequada per a parades amb autors.

Cadascú haurà de dur la seva parada, que haurà de ser de proveïdor homologat, amb peus de suport, i haurà de fer previsió d’una col·locació adequada dels llibres i de disposar de cobertors de sol o pluja. No són permesos estands que permetin l’entrada del públic ni els que no siguin lineals (en forma de L o d’U), com tampoc remolcs o estands que tinguin elements sortints que representin un perill per al públic (per exemple les llances o ganxos de contacte i arrossegament).

Davant de qualsevol incidència o consulta relativa a la parada, caldrà adreçar-se al personal tècnic de suport que hi haurà a cada espai. En cas d’emergència, caldrà adreçar-se a la Guàrdia Urbana o als auxiliars cívics (identificats amb armilles) i seguir les seves instruccions, o bé trucar al 112 per als casos previstos.

En aquest document teniu els enllaços als Criteris d’adjudicació i la Butlleta de Sol·licitud, que enguany és telemàtica, de manera que s’enviarà automàticament i amb acusament de rebuda del formulari tal i com l’haureu emplenat. El termini de presentació de sol·licituds de parada en els espais professionals és del 2 al 16 de març.

El Gremi de Llibreters gestionarà la distribució dels espais d’acord amb els criteris esmentats, acordats amb les administracions. Amb la comunicació de la vostra ubicació s’enviaran les instruccions relatives als horaris de muntatge i desmuntatge, accés i identificació, i relatives a les parades.

Per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos al Gremi de Llibreters de Catalunya per correu electrònic: diallibreprofessional@gmail.com

Gràcies per la vostra col·laboració.

Més informació:

  • Pots descarregar la nota en forma PDF aquí

Logos-entitats-Cambra copy