Article publicat a Lleida.com el 15 de novembre del 2022. Fes clic per veure l’article original

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (IBBYcat) ha celebrat aquest dilluns el quarantè aniversari de l’entitat en un acte que ha tingut lloc al Born Centre Cultura. L’esdeveniment, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i el mateix IBBYcat, ha servit, alhora, per homenatjar 40 sèniors literaris del gènere, una “generació de professionals” que van apostar per aquesta temàtica en un moment de “reconstrucció social i cultural”, van “posar les bases” del moviment actual i van contribuir a la “creació d’una identitat cultural i de lectors en català i de literatura catalana”, segons afirma la institució.

La tria dels homenatjats, de 72 anys en endavant i amb una trajectòria rellevant en el camp de la Literatura Infantil i Juvenil en català, s’ha basat en criteris com la diversitat de perfils professionals (escriptors, il·lustradors, llibreters, bibliotecaris, docents, editors, especialistes, narradors orals…), la diversitat de gèneres o territorial, entre d’altres.

Lluís Zendrera, president de l’IBBYcat, afirmava que “el Consell ha estat i és encara un agent de referència en l’àmbit de la Literatura Infantil i Juvenil catalana, que vol ser un agent de primer ordre per a la construcció social, cultural i educativa del nostre país”. En aquesta línia, ha anunciat que s’està preparant la presentació de la candidatura de Barcelona com a seu del Congrés Internacional de l’IBBY del 2028.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí