Patrici Tixis Padrosa President del Gremi d'Editors de Catalunya

Patrici Tixis Padrosa
President del Gremi d’Editors de Catalunya

La tornada de l’estiu ens ha deixat un bon regust gràcies a l’èxit de la Setmana del Llibre en Català. L’esforç de l’Asso­ciació d’Editors en Llengua Catalana s’ha vist recompensat abastament amb un creixement de la facturació de l’ordre del 26% i una facturació estimada que supera els 300.000 euros durant els nou dies que ha durat la fira a la Plaça de la Catedral de Barcelona. I, sobretot, cal celebrar les prop de 300 activitats que s’han portat a terme amb presència d’escriptors i d’editors que han contribuït decididament a acostar els llibres a la gent i a crear nous lectors.
És necessari que des de tots els àmbits, tant públics com privats, es continuï donant suport a esdeveniments que estimulin la lectura. Ho vam veure per Sant Jordi i ho hem pogut tornar a comprovar amb La Setmana: quan els llibres surten al carrer troben ràpidament els seus lectors.
Ara tenim una altra cita que marcarà també tendència, no tant per la venda directa als lectors, sinó, sobretot, per la seva forta influència sobre la nostra capacitat exportadora: LIBER 2015. La setmana vinent, del 7 al 9 d’octubre, obrirà l’edició d’enguany a Madrid, al pavelló d’IFEMA. Més de 10.000 professionals i prop de 400 empreses tindrem l’oportunitat de concretar negocis amb els quasi 300 com­pradors llatinoamericans que ens acompanyaran. LIBER ens dóna també l’oportunitat d’acostar-nos al món audiovisual, per connectar la nostra oferta de continguts editorials amb la seva demanda. I s’han obert també espais per a les micro­editorials, per a les novetats en llibres digitals i per al debat a les més de 70 sessions professionals que tindran lloc de forma simultània amb més de 140 ponents.
I hem volgut també des del LIBER animar els lectors a parti­cipar al festival literari Liberatura que implicarà llibreries i biblioteques de la ciutat de Madrid acollint actes i debats entre escriptors sobre temes de literatura i societat.
Esperem que aquesta tardor ens porti cap a la consolidació de la recuperació.