ICECBenvolguts amics i amigues de les diferents entitats representatives del SECTOR DEL LLIBRE A CATALUNYA.

Davant les mesures preventives, de protecció i gestió de la situació epidemiològica derivada del coronavirus SARS-COVID_2, us comuniquem el que segueix a continuació:

1. Mesures organitzatives

1.1 Amb l’objectiu de garantir al màxim el manteniment dels nostres serveis, des de l’ICEC hem implementat el protocol de teletreball. Això significa que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través dels canals de comunicació habituals: atenció telefònica i digital.

1.2 En el cas que s’esdevingui indispensable celebrar alguna reunió, aquestes es duran a terme digitalment, prèvia petició a tècnica administrativa de l’Àrea del Llibre.

2. Mesures vinculades amb la tramitació i gestió de subvencions

2.1 Segons la disposició addicional tercera del Reial Decret 463/2020 de 14 de març, ens hem vist obligats a:

2.1.1 Interrompre provisionalment els terminis de sol·licitud d’aquelles línies de subvenció convocades amb període de termini encara obert. El còmput dels terminis es reprendran en el moment que perdi vigència l’esmentat Reial Decret i tot tornarà a la normalitat. Això significa que, fins a nou avís, no es podran entrar sol·licituds de les següents línies de subvencions:

 • Subvencions a projectes d’internacionalització d’empreses del sector del llibre.
 • Ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a projectes culturals.

2.1.2 Interrompre provisionalment la publicació de bases reguladores de noves línies d’ajut, així com la convocatòria de les ja publicades fins que perdi vigència l’esmentat Reial Decret. Això significa que, fins a nou avís, no es podran publicar les bases reguladores ni convocar les següents línies de subvencions.

 • Subvencions a la producció editorial en català i en occità.
 • Subvencions a empreses editorials de música.
 • Subvencions per a projectes promoguts per associacions i gremis representatius de les empreses del sector del llibre de Catalunya.
 • Subvencions per a l’edició d’audiollibres en llengua catalana o occitana.
 • Ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a la producció editorial de còmic en català i occità.
 • Ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a projectes i plans editorials (segona convocatòria de l’any 2020).

2.2 Pel què fa a les línies de subvenció amb la convocatòria ja tancada, seguirem mantenint la prestació dels nostres serveis de gestió i revisió d’expedients d’acord amb les disposicions de gestió decretades per la situació generada pel coronavirus. Tanmateix, tot i que seguirem treballant en la revisió i avaluació de les següents línies de subvencions i d’aportacions reintegrables, no podrem dur a terme cap actuació de caràcter administratiu mentre no s’aixequi la situació de suspensió de la tramitació administrativa actual:

 • Subvencions a la producció editorial en llengua catalana o occitana d’especial interès cultural.
 • Subvencions per a l’organització a Catalunya de fires i salons del llibre en català i occità.
 • Subvencions per a la modernització de les llibreries.
 • Subvencions per a la realització de consultories per a empreses o entitats culturals.
 • Ajuts, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions, a projectes i plans editorials (primera convocatòria de l’any 2020).

Som plenament conscients de la dificultat d’aquest moment i també de les afectacions que el coronavirus pot implicar a nivell empresarial, econòmic, sectorial i humà.

Per aquest motiu, i mes enllà d’aquestes mesures que us hem llistat, estem treballant activament en la definició d’altres actuacions concretes per tal de minimitzar al màxim l’impacte que pugui tenir en el sector.

No cal dir que us anirem informant de totes elles i que tant jo com tot l’equip de l’Àrea del Llibre de l’ICEC estem, com sempre, a la vostra disposició per a tot el que necessiteu.

Una forta abraçada,

Joaquim Bejarano Ródenas
Director de l’Àrea del Llibre de l’ICEC

Barcelona, 20 de març de 2020