• La Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes creuen que el Sant Jordi serà un èxit i reforçarà les llibreries i floristeries de proximitat.

 • A la ciutat de Barcelona llibreries i floristeries podran posar una parada davant del seu establiment de dimecres a divendres i el dia 23 d’abril s’habilitaran 11 espais a la via pública perimetrats i amb control d’accés on hi haurà parades de llibres, roses i signatures dels autors.

 • El Procicat ha aprovat els protocols específics per a la diada que han preparat la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes per tal de celebrar una festa descentralitzada arreu de Catalunya, d’acord amb la realitat de cada municipi.

Presentació-Sant-Jordi-2021La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, juntament amb el Gremi de Floristes, mostren la seva satisfacció perquè el dia de Sant Jordi els llibres i les roses tornaran al carrer i això permetrà reforçar el comerç local i de proximitat. La festa de Sant Jordi d’aquest any, d’acord amb els protocols validats pel Procicat, permetrà celebrar un Dia del Llibre i la Rosa descentralitzat, que eviti les aglomeracions i amb totes les garanties sanitàries.

Els protocols de la que serà una de les primeres festes cíviques del 2021 contemplen que durant el dia de Sant Jordi les parades de llibres i de roses seran exclusivament de professionals dels diferents sectors de la cadena de valor del llibre i de les floristeries, la qual cosa permetrà celebrar-lo amb unes condicions òptimes de distància i seguretat. Cada municipi adaptarà la celebració a la seva dimensió i característiques pròpies de la seva ciutat.

El Dia del Llibre a Barcelona

En el cas de la ciutat de Barcelona, la Cambra del Llibre de Catalunya ha treballat estretament amb els tècnics municipals i s’ha consensuat que totes les llibreries de la ciutat podran tenir una parada al carrer, davant del seu establiment des del dimecres, 21 d’abril, fins al divendres, 23 d’abril.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de llibreters, editors escriptors i floristes 11 espais públics a l’aire lliure que gestionarà la Cambra del Llibre, que estaran perimetrats i amb controls rigorosos d’accés i d’aforament on hi haurà signatures dels autors i parades de llibres i de roses.

Aquests espais són els següents:

 • Passeig de Gràcia (entre Ronda Sant Pere i carrer Aragó (Eixample)
 • Passeig Lluís Companys (Ciutat Vella)
 • Jardinets de Gràcia (Gràcia)
 • Plaça Reial (Ciutat Vella)
 • Plaça de Valdívia (Les Corts)
 • Plaça de la Vila (Gràcia)
 • Plaça de Sarrià (Sarrià)
 • Jardins Centelles del Palau Macaya (Eixample)
 • Plaça Universitat
 • Plaça Orfila (Sant Andreu)
 • Espai entre Rambla i els carrers Pallars, Llacuna i Pujades (Poble Nou)

A la ciutat de Barcelona, en conjunt hi haurà unes 490 parades davant dels establiments de llibreries i floristeries i, en els 11 espais públics perimetrats, unes 180 parades de venda de llibres i roses amb 31 espais de signatures.

El Gremi de Llibreters ha habilitat un “minisite” a la seva pàgina web on es podrà consultar el dia 23 el lloc i les hores de signatures dels llibres a Barcelona.

Crida a la participació responsable

La Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes han treballat per a recuperar de manera segura la festa del Llibre i de la Rosa per Sant Jordi que no es va poder celebrar l’any passat. És per això que fan una crida a una participació de proximitat, amb esperit cívic, responsabilitat i respectant el compliment de les mesures de seguretat que a cada establiment i a l’espai comú s’adoptin.

Agraïments

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes volen agrair de manera especial la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, que, a través de la Conselleria de Cultura, ha coordinat els departaments de Comerç, Interior i Salut; i l’Ajuntament de Barcelona, que ha facilitat el treball amb totes les àrees implicades.

També volem manifestar el nostre agraïment a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis de Catalunya per la seva implicació en organització segura de la diada arreu del país; a Ferrocarrils de la Generalitat, que tindrà 3 trens amb la imatge de la campanya; i a l’empresa Focus per la seva aportació a la gestió de l’esdeveniment.

De manera particular volem agrair a l’Ateneu Barcelonès, al seu equip i a la seva presidenta, Sra. Isona Passola, l’haver-nos acollit avui per a la presentació del Dia del Llibre i la Rosa i pel compromís compartit amb la cultura, que es concreta cada any en la col·laboració que manté amb el Gremi de Llibreters de Catalunya per a l’organització i seguiment de la diada i per a la promoció del Premi Crexells de novel·la.

Més informació:

 • Pots descarregar la nota de premsa en PDF aquí