Perico Pàstor (foto de Ferran Suñer)

Perico Pàstor (foto de Ferran Suñer)

Ja és tradició que cada any un prestigiós artista col·labori amb La Setmana elaborant una obra que serveix de guardó per al guanyador del Premi Trajectòria. Aquest 2022 l’Artista Col·laboradora de La Setmana és el prestigiós il·lustrador Perico Pastor, que lliurarà una obra seva al Premi Trajectòria d’enguany, l’escriptor i traductor valencià Joan-Francesc Mira.

Perico Pastor (La Seu d’Urgell, 1953) és un pintor, dibuixant i il·lustrador català. Il·lustracions seves han il·luminat també llibres sent la Bíblia editada per l’Enciclopèdia Catalana un dels seus treballs més reeixits.

El 1993 li van atorgar la Medalla Morera de l’Ajuntament de Lleida pel conjunt de la seva obra, i el 1997, el premi especial del Comitè Olímpic Espanyol en la Biennal de l’Esport en les Belles Arts. Amb una obra inconfusible, Perico Pastor ha trobat el punt de fusió òptim entre el dibuix i la pintura, treballant habitualment sobre paper de poc gramatge, amb unes qualitats de textura i lluminositat que ajuden a potenciar els valors gràfics de la tinta xinesa o l’aquarel·la.

La figura de l’Artista Col·laborador de La Setmana va néixer quan, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Premi Trajectòria, el 2016 es va voler iniciar la col·laboració entre un artista i La Setmana. El 2016 va ser Jaume Plensa, reconegut artista i escultor català, que va cedir un dibuix digital. Els anys posteriors La Setmana ha pogut gaudir d’artistes del prestigi de Joan-Pere Viladecans, Frederic Amat, Ignasi Aballí, Antoni Miró i Regina Giménez.

Més informació: