Article publicat El Punt Avui el 9 d’abril de 2022. Fes clic per veure l’article original

L’Spotlight, el focus de literatura i cultura catalanes amb l’epicentre a la London Book Fair, ha finalitzat aquesta cita internacional superant amb escreix les expectatives fixades pel què fa a relacions comercials, repercussió, seguiment de les activitats programades i interès generat, segons les valoracions de l’Institut Ramon Llull.

Després de tres dies de fira, les sessions de matchmaking s’han tancat amb un total de 254 reunions que han estat útils i productives, segons els agents i editors tant de l’àmbit anglosaxó com del català que hi han participat, i s’han generat noves perspectives de futur per als autors catalans. A aquestes reunions cal sumar-hi les que s’han dut a terme de manera pràcticament ininterrompuda a l’estand català de la fira, que enguany ha triplicat el seu espai expositiu.

Una trentena d’agències i editorials catalanes han estat presents a la fira i s’han mostrat satisfetes per aquesta edició tan especial que ha donat atenció i visibilitat als seus autors, i on han pogut constatar l’interès del mercat editorial per a les noves veus de la literatura catalana, així com donar un nou impuls a les més consolidades. Una prova palpable d’aquest interès és que les activitats literàries programades durant aquests dies, dissenyades conjuntament amb editorials i institucions britàniques, han assolit, pràcticament en tots els casos, el 100% de l’aforament.

Pots seguir llegint l’article aquí