La decisió de cancel·lar l’edició física es deu a la tercera onada de coronavirus que s’estén per gran part d’Europa. Les dates es mantenen.

El passat mes de març la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya va confirmar que aquest any celebrarà una edició presencial, prevista entre el 14 i el 17 de juny. Aquest divendres 9 d’abril, però, l’organització de la fira ha anunciat que l’esdeveniment físic es cancel·la i la fira es durà a terme només en digital. La decisió s’ha pres a causa de la tercera onada de coronavirus que s’estén per gran part d’Europa, inclòs Itàlia.

«Com els viatges internacionals segueixen sent tan incerts durant l’actual pandèmia mundial i, això afecta directament la presència de la participació internacional, s’ha pres la dolorosa decisió de posposar la fira física fins 2022, el que ens permet centrar-nos en l’ampli programa digital com a avançament de la trobada, a la primavera de 2022, a Bolonya en persona», va dir Gianpiero Calzolari, president de la fira en un comunicat oficial.

Mantenint la data del 14 al 17 de juny, l’edició digital comptarà amb un ampli programa, en el qual BolognaBookPlus ─gestionat per Jacks Thomas─ oferirà tallers, conferències, seminaris i la nova Plataforma Global d’Intercanvi de Drets actuarà també de forma online i amb noves funcions que permetran als usuaris buscar, comprar i vendre drets d’autor durant tot l’any.

Comunicat oficial de BCBF:

Benvolgut expositor,

És amb molta tristesa que hem d’anunciar que l’edició presencial de 2021 de la Fira del llibre infantil de Bolonya, la fira de llicències de Bolonya i el nou esdeveniment BolognaBookPlus no poden tenir lloc.

Tot i que vam ser optimistes fins a l’últim moment, la pandèmia al món, a Europa i particularment a Itàlia ens obliga una vegada més a prendre la greu decisió de cancel·lar l’esdeveniment en directe i ajornar la trobada a Bolonya amb els nostres expositors i l’esplèndida comunitat de professionals que cada any acudeixen a la fira.

Però, ens trobarem en línia. Ja estem treballant en la segona “edició en línia”, que serà encara més variada i emocionant que l’any passat, amb exposicions, reunions, premis, l’àmplia gamma d’esdeveniments de BolognaBookPlus i, especialment, la nova plataforma Global Rights Exchange, ara, amb una secció de llicències i moltes funcions noves que permeten als usuaris buscar, comprar i vendre drets d’autor durant tot l’any.

Us mantindrem al dia de tots els esdeveniments i oportunitats que vinguin.

Gràcies pel vostre suport i comprensió.

Amb els millors desitjos,

L’equip BCBF

Més informació: