Espanya serà el país invitat d’honor a la 46a Kolkata International Book Fair, que se celebrarà del 29 de gener al 9 de febrer de 2023.

La fira tindrà lloc al Central Park Mela Ground, SaltLake de Calcuta (Índia), organitzada per Publishers and Booksellers Guild, en horari de 12h a 20h. Es tracta d’una fira professional i amb públic general. El nombre de visitants enregistrats l’any 2022 va ser de dos milions de persones i el nombre de professionals va arribar fins als 600 inscrits.

La Federación de Gremios de Editores de España participarà dins del Pavelló Oficial, juntament amb el Ministerio de Cultura y Deporte. S’han sol·licitat 80m2 que es poden ampliar fins als 100m2, depenent del nombre d’editorials interessades en participar-hi.

S’estan realitzant gestions per aconseguir ajuts de l’ICEX i d’altres fonts per abaratir en la mesura del que sigui possible els costos de participació.

Actualment, el creixement de l’Índia no és tan espectacular com el de Xina però és molt més notable. Està basat en serveis i no tant en mercaderies; sobretot en serveis digitals i software. A més hi ha més seus de l’Instituto Cervantes i el nombre d’alumnes en espanyol ha anat augmentant de manera progressiva en els darrers anys. Les dades de l’Instituto Cervantes de Nova Delhi mostren una tendència a l’alça en el nombre de matriculacions i en el nombre d’hores per alumne. Aquest creixement també s’ha vist reflectit en l’obertura de noves acadèmies i centres d’ensenyament d’idiomes.

Les editorials interessades en assistir a les conferències i participar a les trobades haurà de comunicar-ho abans del 15 d’octubre a comext@fge.es indicant les següents dades:

  • Editorial
  • Persona de contacte
  • Correu-e

Pàgina web de la fira: http://kolkatabookfair.net/

mercat-ensenyament-icex