Comunicat de la Feria del Libro de Madrid (03/02/2021)

Reunida el passat dimarts 2 de febrer la Comissió Organitzadora de la Feria del Libro de Madrid, integrada per editorials, distribuïdores i llibreries, s’ha adoptat la decisió de fixar la data de la Fira 2021 entre el 10 i el 26 de setembre, sempre que es donin les condicions sociosanitàries que permetin celebrar-la de manera presencial, sota els pertinents controls d’aforament, i preservant la salut de visitants i expositors. Els principis de responsabilitat i precaució porten a prendre aquesta determinació a fi de disposar del millor escenari possible, al Parque del Retiro, per al festeig de la 80a edició (#FLMadrid21). Entre els actes commemoratius, ja es treballa en una Història gràfica de la Fira, des de l’any 1933 fins als nostres dies, la posada de llarg tindrà lloc en un acte central de el programa.

Amb vista al nou calendari, es preveu que el sorteig de les casetes tingui lloc a finals d’abril; la presentació del cartell (que serà obra d’una il·lustradora), el proper mes de juny; i l’acte per fer pública la programació, a principis de setembre.

Sensible a l’actual conjuntura nacional del món del llibre i a l futur poscovid-19, el projecte de Fira 2021 vol centrar-se en l’esperança de reconstrucció de les nostres indústries creatives i culturals a les que es ve animant i donant alè des del passat any amb lemes com #laculturaenpie i #apoyaatulibrería. Es confirma, així mateix, la presència de Colòmbia com a País Convidat d’Honor en aquesta edició, en el marc d’una necessària germanor amb Amèrica Llatina i una unió forta, més urgent si és possible, de caràcter transnacional en aquest temps complex.

Durant els 17 dies que durarà aquest, més que mai, esperat esdeveniment, Madrid i els seus visitants podran gaudir de nou de la diversitat cultural i de les lletres colombianes amb propostes per a tots els públics, amb l’objectiu de tornar, amb totes les cures i en la mesura del possible, a la nostra tradicional “fira per a tots” en el seu entorn natural. Per a això, la comissió organitzadora dissenyarà un programa especial d’aquest singular aniversari que reunirà autors i autores de diversos gèneres, sense oblidar la literatura infantil i juvenil.

No volem deixar de manifestar, un cop més, el nostre agraïment a expositors, llibreries, editors i distribuïdors, així com als nostres patrocinadors, empreses col·laboradores i mitjans de comunicació, que segueixen incentivant la celebració de la Fira, fent-se ressò del nostre compromís amb tota la indústria i la societat lectora. Fem extensiu un especial agraïment a l’Ajuntament, Comunitat de Madrid, i Ministeri de Cultura i Esport pel seu suport decidit i incondicional a la Fira en circumstàncies tan complicades.

Més informació: