Cartell_LaSetmana

La Setmana del Llibre en Català ja és en marxa, fins l’11 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, amb més de 150 expositors, fet que suposa un 18% més que l’any passat.

Hi participen 133 segells editorials, 15 llibreries i dues institucions, a més de 63 mòduls, un 17,5% més que l’any passat.

La Setmana tindrà 235 activitats, 194 de les quals estan dirigides al públic adult i 34 als més petits; hi destaquen presentacions de les novetats de la tardor de les editorials, tardes temàtiques a càrrec de periodistes i experts, lectures d’homenatge, tardes de poesia i música, itineraris literaris i signatura de llibres, entre d’altres.

Una oferta molt variada

Entre les novetats d’aquesta edició hi ha la iniciativa ‘Fem una Moritz’ que comptarà diàriament amb periodistes culturals que parlaran amb autors com Màrius Serra, Natza Farré, Ramon Solsona, Xavier Antich, Anna Ballbona i Jordi Cussà.

Aquest any l’organització ha volgut demostrar el seu compromís social promovent el manifest ‘La cultura escrita amb els refugiats’, signat per 50 escriptors, que se solidaritza amb aquest col·lectiu i pretén integrar els agents de la cultura escrita a través de xerrades i activitats que se celebraran el diumenge 4 de setembre.

LaSetmana_parades01Un altre dels canvis és la introducció de nous mòduls que s’integren en l’estètica del Mercat de Santa Caterina, i incorporen els colors de la teulada per crear un petit recorregut que permetrà als visitants fer un itinerari per la Fira.

Podeu veure més informació sobre les activitats de La Setmana a aquesta altra notícia.

Premi Trajectòria

El Premi Trajectòria 2016, que des de 1997 lliura la comissió organitzadora de La Setmana del Llibre en Català, ha estat atorgat aquest any a la traductora  Anna Casassas. L’acte de lliurament tindrà lloc el dia 7 de setembre a les 19.30h a l’escenari 2.

Organització

La Setmana està organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Formen part de la Comissió Organitzadora representants de les següents entitats:

  • Associació Editors en Llengua Catalana
  • Gremi d’Editors de Catalunya
  • Gremi de Llibreters de Catalunya
  • Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya
  • APPEC, Associació de Publicacions Periòdiques en Català
  • Generalitat de Catalunya. Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Servei de Biblioteques
  • Ajuntament de Barcelona. Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i Biblioteques de Barcelona

Altres notícies de La Setmana d’enguany:

Més informació: