Notícia publicada a Tarragona Digital el 30 de maig del 2021. Consulteu l’article original de la notícia clicant aquí: “Litterarum tanca amb uns 3.000 assistents: «La presencialitat ha estat una bona manera de revifar el sector»”

Els llibreters venen 650 exemplars en la 18a edició de la Fira del Llibre Ebrenc

La 14a edició del Litterarum, la fira d’espectacles literaris, i la 18a entrega de la Fira del Llibre Ebrenc tanquen aquest diumenge tres dies de certamen, marcat per la pandèmia. Més de 3.000 persones s’han acostat fins a Móra d’Ebre per remenar llibres i acudir a les xerrades dels autors ebrencs. En concret, s’han programat dotze espectacles, tres ponències i 32 presentacions de llibres, en un format híbrid. Enguany, els llibreters han venut 650 exemplars. Tot i les restriccions vigents, els organitzadors han destacat la bona acollida del públic. «Vam pensar que el format presencial seria una molt bona manera per revifar el sector cultural, evidentment ho hem fet», ha assegurat la directora de la fira a l’ACN, Gemma Sastre.

La carpa de la plaça de Dalt de Móra d’Ebre, amb més de 2.000 llibres, ha recuperat el pols perdut en l’edició passada per culpa de la situació pandèmica. Enguany, tot i que s’han programat menys espectacles respecte als anys anteriors, la directora del Litterarum ha destacat la setantena de programadors inscrits i les més de 3.000 persones que han passat pel certamen durant els tres dies. «Tot i que ha sigut una edició de mínims, perquè hi havia menys espectacles, no han faltat funcions i les xifres de llibres, autors i presentacions també són molt bones, volem continuar amb aquest fil de qualitat», ha valorat Sastre.

De fet, la directora de la fira ha afirmat que ha estat positiu recuperar la presencialitat dels actes perquè, diu, ha contribuït a «revifar» el sector cultural. «Hem parlat amb els llibreters i artistes i estan contentíssims, també ho estan els tècnics que feia un any que no treballaven», ha assegurat. «Volem que el Litterarum sigui un altaveu pels programadors i dels llibres ebrencs al llarg de l’any i no només durant els tres dies de certamen», ha recalcat Sastre.

Segons l’organització, el bon temps i les ganes de cultura han afavorit l’arribada de públic d’arreu del país. Entre els actes programats que han tingut més bona acollida entre els assistents destaquen la xerrada sobre ‘Neuromàrqueting per emocionar, influir i millorar l’experiència a la biblioteca’, a càrrec de Sílvia Guinart, i la taula rodona sobre ‘La diversitat en la literatura’. En aquesta trobada hi van participar els escriptors Laia Viñas i Pol Guasch. «Va ser tot un èxit la xerrada amb Viñas i Guash, de fet vam haver de controlar l’aforament», ha comentat Sastre.