Article publicat El Punt Avui el 2 de febrer de 2021. Fes clic per veure l’article original

El lliurament del guardó es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el maig del 2021

Lluis-PratsL’escriptor Lluís Prats (Terrassa, 1966) ha guanyat el X Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, dotat amb 8.500 euros, amb l’obra ‘Archie, el nen que parlava amb elefants’. El lliurament del guardó, que convoquen el Govern d’Andorra i Grup 62 a través de Columna Edicions, es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el maig del 2021. Pel que fa a la novel·la, es trasllada a la Kenya del 1947, on una elefanta neix en un poblat a tocar de la plantació de té de la família Cunningham. La infantesa del petit Archibald quedarà marcada per aquest esdeveniment extraordinari. El vincle que s’estableix entre els dos durarà 60 anys, i res aconseguirà desfer aquella amistat entre un nen i una elefanta, entre l’home i la natura.

Malgrat abandonar Àfrica amb només onze anys, l’Archibald Cunningham somiarà sempre en tornar-hi i retrobar-se amb la seva amistat d’infància i només als seixanta-sis anys, després de jubilar-se, aconseguirà complir el seu desig: tornar a veure elefants en llibertat.

Prats va estudiar Art i Arqueologia a la UAB i a la Universitat de Girona. Ha treballat molts anys com a professor de Secundària i Batxillerat, com a editor de llibres d’art i ha dirigit una productora de cinema a Los Angeles. Ha publicat més d’una vintena de llibres des de novel·la juvenil a assaig històric. El 2018 va ser guardonat amb el prestigiós premi Strega Ragazzi per ‘Hachiko. El gos que esperava’ que havia guanyat el premi Josep M. Folch i Torres el 2014, llibre traduït a tretze idiomes.

Pots seguir llegint l’article aquí