El Jurat dels Premis als Llibres Millor Editats ha valorat 162 obres en les categories d’Art, Bibliofília, Facsímils, Infantils i Juvenils i Obres Generals i de Divulgació.

Aquest premi té com a objecte reconèixer i estimular la tasca de les editorials en l’edició de llibres i obres.

Els premis no tenen dotació econòmic tot i que són molt valorats pels editors pel que suposa de reconeixement i prestigi a la seva labor editorial, així com per la difusió que comporta ja que els llibres premiats seran exposats posteriorment en les fires internacionals del llibre LIBER, Frankfurt i Leipzig. En aquestes dues darreres fires, de centenària bibliofília, s’exhibeix l’exposició Best Book Design from all over the World, concurs internacional la primera edició del qual es va iniciar a la ciutat de Leipzig l’any 1963 i per al que cada país envia els llibres que guanyen cada any el seu concurs nacional. Després de l’exposició de llibres en ambdues fires alemanyes, les obres queden com a donació en el German Book and Type Museum de Leipzig

Felicitem els nostres agremiats RM VERLAG, MILLENNIUM LIBER, EKARÉ EUROPA i BLACKIE BOOKS que han estat guardonats amb alguns dels premis.

· Llibres d’Art
  SEGON PREMI: Woman Go No’Gree de Gloria Oyarzabal. Editat per RM Verlag y Vevey Images. Per la seva enquadernació en tela amb delicada estampació, a destacar la gràfica de la portada i l’encuny de la tapa i l’extraordinària impressió.

· Llibres de Bibliofilia
  PRIMER PREMI: Michelangelo el Divino, textos de Paula Guijarro; gravats originals de Lydia Gordillo. Editat per Millennium Liber. Per la seva gran elaboració, el detall, la caixa i l’organització original del llibre.

· Llibres Facsímils
  PRIMER PREMI (per unanimitat del jurat): Breviculum Seu Electorium Paruum de Thomas Le Myésier. Editat por Millennium Liber. A destacar la presentació, elaboració manual i artesana; l’extraordinària bellesa del text i la seva reproducció exquisida de l’original.

  TERCER PREMI: 1492: Las Capitulaciones de Santa Fe y el Edicto de expulsión de los judíos de los Reinos de Castilla. Autors dels estudis: Carlos López Rodríguez i Miguel F. Gómez Vozmediano. Editat por Millennium Liber. Per la seva enquadernació acurada, la seva tipografia i elaboració manual.

· Llibres infantils i juvenils
SEGON PREMI: Marie Curie en el país de la ciencia d’Irène Cohen-Janca; il.lustracions de Claudia Palmarucci. Editat per Ekaré Europa. Per la seva maquetació i els seus quadres de text molt nets i pel seu adequat ús del color.

· Obres generals i de divulgació
SEGON PREMI: La Odisea de Homero; historietista i animador Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón. Editat per Blackie Books. Per l’originalitat en un llibre complex per a tots els públic i per la seva gran tasca de composició amb il·lustracions molt expressives.

Consulteu la relació completa de premiats aquí