Article de Jordi Nopca publicada al Diari Ara el 3 de novembre de 2022. Fes clic per veure l’article original

Entre els primers títols hi ha ‘Trainspotting’, d’Irvine Welsh, i una antologia d’articles d’Audre Lorde

El gener del 2023 arribaran els primers títols d’un nou projecte editorial, Manifest Llibres, que publicarà assaig i narrativa radical en català. “Volem portar les millors veus internacionals i difondre les millors idees nascudes a casa nostra”, afirma el seu editor, Simón Vázquez, que va fundar Tigre de Paper fa deu anys.

“Publicarem una vintena de títols l’any –avança l’editor–. Un dels primers llibres de Manifest serà Batum, de Mikhaïl Bulgàkov, traduïda per Àngel Ferrero. És l’última novel·la que Bulgàkov va escriure abans de morir, i es va publicar a títol pòstum”. Vázquez explica també que Trainspotting, d’Irvine Welsh, es podrà llegir en català per primera vegada gràcies a la traducció que Esther Roig ha fet per a l’editorial i que prologa Kiko Amat . La novel·la de Welsh, amb la qual l’autor escocès va debutar el 1993, es va convertir ràpidament en llibre de culte. Tres anys després, gràcies a l’adaptació cinematogràfica dirigida per Danny Boyle i interpretada per Ewan McGregor, es va convertir en un fenomen mundial.

Incorporar el catàleg de Verso Books

La tercera novetat que avança l’editor de Manifest Llibres és una antologia d’articles d’Audre Lorde, “poeta feminista lesbiana i negra”, de la qual publicaran “una antologia d’articles d’intervenció social i cultura, raça i gènere”. L’ha traduït la dramaturga, actriu i directora teatral Denise Duncan.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí