Article publicat a VilaWeb el 7 de juliol de 2022. Fes clic per veure l’article original

El jurat valora la “influència cultural” i la contribució en la creació en català

El Ministeri de Cultura i Esports espanyol ha anunciat que Norma Editorial rebrà el premi a la Millor Tasca Editorial Cultural de l’any 2022. El jurat del premi ha valorat la “influència cultural i social notable i prolongada en el temps que ha impactat de manera positiva en tota la cadena de valor”. També ha celebrat que l’editorial hagi incentivat la creació en castellà i català en el còmic i la novel·la gràfica. Han destacat la “important trajectòria i presència internacional” i “la tasca de promoció de la lectura entre els joves”. Norma Editorial és la primera editorial de còmic de l’estat espanyol que rep aquest reconeixement.

Fundada el 1977 a Barcelona, Norma Editorial ha publicat o produït autors com Miguelanxo Prado, Luis Royo, Conrad Roset, Sergio Mora, Daniel Torres, Victoria Francés, Ana Miralles, Juanjo Guarnido, Juan Díaz Canales i Josep María Martín Saurí entre d’altres.

Mitjançant llibres col·lectius com Barcelona TM, Revolution Complex i Valentia, Norma Editorial s’ha posicionat com una plataforma “per les noves generacions d’autors amb projecció internacional com Jordi Lafebre, Josep Homs, Claudio Stassi o Joan Marín”. Norma Editorial és membre fundador de FICOMIC, organitzadors dels esdeveniments Còmic Barcelona i Manga Barcelona.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí