Benvolguts /Benvolgudes,

El Dia del Llibre i de la Rosa el celebrarem el 23 de juliol amb parades al carrer i signatures d’autors a tot Catalunya

Dia-del-LLibreDesprés de setmanes de treball amb tècnics de la Generalitat de Catalunya, que són l’enllaç amb els experts de Salut i de Protecció Civil, i de l’Ajuntament de Barcelona, ja us podem anunciar que el 23 de juliol celebrarem el Dia del Llibre i de la Rosa a tot Catalunya, amb parades al carrer, que seran només de llibres i roses, amb signatures d’autors i amb una jornada que es podrà allargar fins a mitja nit. Hem presentat el document que recull metodologies i procediments per a la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa amb total garantia de seguretat sanitària i ja l’hem lliurat als organismes de la Generalitat de Catalunya (PROCICAT) i de l’Ajuntament de Barcelona (Comissió d’Esdeveniments) per obtenir-ne la conformitat definitiva, que esperem que arribi en pocs dies.

Prioritzem la garantia de seguretat sanitària
El conjunt de gremis i associacions que conformem la Cambra del Llibre de Catalunya estem acabant de definir amb les administracions els detalls tècnics concrets sobre una nova distribució de l’espai urbà, sobretot a la ciutat de Barcelona, que garantiran que la festa es pugui celebrar amb parades al carrer i signatures de llibres amb les mesures de seguretat oportunes. Cal ser conscients que la crisi sanitària exigeix no abaixar la guàrdia i l’observació de diverses casuístiques per tal de garantir la seguretat, la higiene i la protecció individual i col·lectiva, que són els criteris fonamentals que hem treballat en el seu disseny.

És per això que s’ha creat un escenari flexible segons l’evolució sanitària amb control estricte de la higiene i de les mesures de seguretat:

  • Hi haurà control d’entrades i sortides, dels fluxos de circulació, de les cues -que seran limitades i en alguns casos amb cita prèvia combinada amb cita exprés (al moment), segons els aforaments màxims de les diverses zonificacions, atès que treballarem amb espais oberts però perimetrats i amb parades reduïdes pel que fa als metratges grans.
  • D’altra banda, les signatures d’autors tindran protocols de seguretat i gestió propis: seran disperses, reduïdes i rotatòries, associades a llibreries, però amb separació, per a la gestió de cues i amb cita prèvia.
  • En tots els espais hi haurà senyalètica, abalisament i cartelleria informativa i gels hidroalcohòlics;  també guants de vinil (d’un sol ús) si calgués en aquella data que es lliurarien a les entrades i es llençarien a les sortides.
  • Les botigues (i les parades al carrer davant l’establiment) seguiran els procediments de salut que estableixi la normativa vigent en aquella data, que seran de l’estil dels actuals (pel que ens fan saber, amb restriccions menors), ja sense estat d’alarma. En aquest sentit, recordar que el públic assistirà també amb els epis que la norma fixi, que preveiem seran l’ús de mascareta i el manteniment de la distància de seguretat.

Serà un jornada amb parades només de professionals del llibre i de la rosa
Els espais treballats, d’acord amb les administracions, seran exclusivament professionals (llibres i roses, ja que s’ha traslladat aquesta diada, amb el descompte tradicional del 10%), cosa que permetrà l’esponjament d’aquestes zonificacions. S’està treballant amb les administracions acords d’ajuts globals (per a l’organització logística i la comunicació).

El proper dimecres 17 de juny a les 16.00h. hem organitzat una sessió informativa a través de la Plataforma ZOOM per parlar dels principals detalls del Dia del Llibre i de la Rosa.

El termini per inscriure’s acaba a les 14.00h del matí del dimecres 17 de juny. Abans de les 16.00h rebreu un correu electrònic amb un enllaç per incorporar-vos a la sessió en línia.

Us convoquem per a explicar-vos-en els detalls. Més informació aquí