La Junta Directiva de la FGEE reconeix l’excel·lent tasca duta a terme per Miguel Barrero al capdavant de la institució.

Patrici Tixis, fins ara vicepresident de la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), ha assumit, en funcions, la presidència de la institució.

El fins ara president, Miguel Barrero, després de més de dos anys en què ha desenvolupat una excel·lent tasca en el si de la Federación, ha deixat el seu càrrec per motius personals.

La Junta Directiva de la FGEE vol destacar la tasca i els treballs realitzats per Miguel Barrero a favor de la consecució d’un pacte a favor de el foment de la lectura i del llibre, així com els esforços desenvolupats durant la pandèmia en interès de sector deel llibre.

Patrici Tixis actuarà com a president en funcions fins que l’Assemblea General de la FGEE convoqui eleccions per a la renovació del càrrec, tal com estableixen els Estatuts.

Patrici Tixis és director de Comunicació de Grup Planeta, president del Gremi d’Editors de Catalunya i de la Cambra del Llibre de Catalunya.

La FGEE és una associació creada el 1978 per representar i defensar els interessos generals de el sector editorial. Actualment representa els Gremis de Madrid, Catalunya, Euskadi, Andalusia, Galícia, València i Castella i Lleó, a més de l’Associació Nacional d’Editors de Llibres i Material d’Ensenyament (ANELE) i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (EDITORS.CAT).

A Espanya, la indústria editorial mou anualment més de 3.000 milions d’euros, i dóna feina, directe i indirecte, a més de 30.000 persones. Les 722 empreses editorials agrupades en la FGEE representen prop de el 97% de la facturació de sector i al llarg de 2019 van editar més de 229 milions d’exemplars i 82.347 títols, amb un tiratge mitjà per títol de 3.779 exemplars.

Nota de premsa de la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE):

050221-1-notasprensa

Més informació:

  • Pots descarregar la nota de premsa aquí