Article publicat al Nació Digital el 5 de novembre del 2021. Fes clic per veure l’article original

L’escriptor abandonar el càrrec al qual va accedir el passat juny “per voluntat pròpia i per motius personals”

La junta rectora de l’Institut Ramon Llull (IRL) ha nomenat aquest divendres Pere Almeda i Samaranch com a nou director de la institució en substitució de l’escriptor Francesc Serés, que ha renunciat al càrrec al qual va accedir al juny “per voluntat pròpia i motius personals“.

Almeda ha estat fins fa poc director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat i de la revista Idees. Jurista de professió, té un diploma d’Estudis Avançats en Ciència Política i un postgrau en Relacions Internacionals i Cultura de la Pau, a més de ser professor associat de Ciència Política a la Universitat de Barcelona (UB).

Ha estat col·laborador en institucions com ara el Parlament, diversos departaments de la Generalitat i el Parlament Europeu, i va ser coordinador del projecte internacional del recinte històric de Sant Pau i de la Fundació Catalunya Europa.

Ha estat vinculat a projectes culturals i va ser director de la Fundació Palau, on va impulsar iniciatives com el Festival Poesia i+, és membre del consell assessor de l’Escola Ferran Agulló d’Òmnium Cultural i aquest any ha impulsat com a coordinador i editor el llibre col·lectiu Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg polític?.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí